Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Mişcarea Populară Antimafie în vizită la Tvardiţa

|versiune pentru tipar||
MPA / 4 martie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Sâmbătă, 02 martie 2013, Valerian Vartic, membru al Mişcării Populare Antimafie, a făcut o vizită de documentare în satul Tvardiţa, raionul Taraclia, la solicitarea unui grup de cetăţeni adresată Antimafiei, care sunt nemulţumiţi de fărădelegile comise de administratorul Ruslan Petric numit de către instanţa de judecată în urma procesului de insolvabilitate a cooperativei “Tvardiţa”. Din punctul lor de vedere are loc o înţelegere între administrator şi firma care face evaluarea bunurilor cooperativei “Tvardiţa” şi anumite persoane din satul Tvardiţa care cumpără proprietăţile cooperativei la preţuri de nimic.

Din informaţiile pe care le deţin locuitorii satului Tvardiţa, în procesul de distribuire a mijloacelor băneşti provenite din vânzarea obiectelor scoase la licitaţie, din suma de 475.000 lei doar 10% au fost încasaţi de către stat, restul banilor fiind folosiţi pentru a acoperi cheltuielile privind desfăşurarea licitaţiei, precum şi achitarea serviciilor prestate de către Ruslan Petric.

Cetăţenii afirmă că la mijloc se află o schemă de escrocherie menită să aducă venituri persoanelor cu funcţii de decizie în detrimentul persoanelor care sunt membri ai cooperativei “Tvardiţa”, familiilor lor şi statului. Cel mai grav este că organele competente se fac a nu vedea aceste fărădelegi, iar instanţele de judecată confirmă legalitatea acestor acţiuni. Sătenii se declară nemulţumiţi de atitudinea instituţiilor de drept, inspectoratului fiscal, oficiului cadastral teritorial, primăriei satului care dovedesc a fi corupte şi cointeresate în aceste fărădelegi.

Cetăţenii din Tvardiţa au apelat la Mişcarea Antimafie pentru a face dreptate în localitatea lor. Antimafie s-a documentat pe acest caz şi va face toate demersurile necesare şi va lupta pentru fiecare cetăţean drepturile căruia sunt încălcate de statul Republica Moldova. Aceste cazuri sunt luate la evidenţă, iar cei vinovaţi de încălcările comise vor răspunde personal în faţa legii mai devreme sau mai târziu sub auspiciul Mişcării Populare Antimafie.

Sursa: www.antimafie.md

Varianta moldovenească a listei lui Magnitsky Mişcarea Antimafie nu-şi schimbă agenda: mafiotul Filat şi mafiotul Plahotniuc, împreună cu Ghimpu, vor avea soarta lui Voronin