Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Ultimatum lui Timofti

|versiune pentru tipar||
MPA / 25 iulie 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie
Preşedintelui Republicii Moldova
Nicolae Timofti

ULTIMATUM

Ieri, 24 iulie 2014, aţi semnat un Decret prin care mai mulţi demnitari de stat au fost decoraţi cu ordine şi medalii. Cea mai mare parte a celor decoraţi sunt cunoscuţi opiniei publice drept protagonişti ai mai multor scandaluri de rezonanţă şi au fost suspectaţi de un şir de infracţiuni grave, cum ar fi: delapidări a banilor publici, trafic de influenţă, atentat la proprietatea statului şi cea privată.

În urma acţiunilor acestora, Republica Moldova a pierdut Aeroportul Chişinău şi Banca de Economii, a pierdut importante cantităţi de bani publici, dar, cel mai important, funcţionarii de stat au deznădăjduit cetăţenii acestei ţari.

Decorarea lui Vlad Plahotniuc cu cea mai înaltă distincţie de stat este o acţiune de sfidare a societăţii moldoveneşti făcută cu deosebit cinism. Trebuie să despreţuieşti mult acest popor ca să-l faci dublu Cavaler al Ordinului Republicii pe un personaj atât de controversat şi perceput de societate drept capul tuturor relelor.

Vă cerem ultimativ retragerea Decretului privind conferirea distincţiilor de stat unui grup de deputaţi, miniştri, membri ai Guvernului şi înalţi funcţionari publici din 23 iulie 2014.

Suntem dispuşi să uzăm de toate drepturile noastre legale pentru a nu vă permite să sfidaţi în continuare cetăţenii acestei ţări.

Aşteptăm anularea decretului până luni, 28 iulie 2014, ora 09:00. În caz contrar, începând cu ora 10:00 a aceleiaşi zile vom picheta Preşedinţia până la anularea integrală a Decretului.

Cu sentimente de rigoare,

Sergiu Mocanu
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie

Sursa: www.antimafie.md

Rezoluţia Consiliului Politic al MPA cu privire la sarcinile Mişcării pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie SPPS în serviciul Mafiei