Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Sergiu Mocanu: Singurul care nu mai poate schimba nimic este Butmalai!

|versiune pentru tipar||
MPA / 16 decembrie 2014
Mişcarea Populară Antimafie

Nu s-au împlinit nici noua zile de la trecerea în altă lume a celui care a fost Ion Butmalai, dar moartea lui s-a acoperit deja cu atâtea legende, presupuneri şi mituri încât nicio anchetă nu va mai putea limpezi vreodată psihicul mai multor telespectatori dominat mediatic de ideea că omul acela “a fost omorât cu sânge rece de persoane ale căror nume se conţine într-o mapă neagră cu material compromiţător” dispărută şi aceasta în misterul sinistru al unei crime perfecte.

Pe zi ce trece, mitul despre măreţia personalităţii regretatului creşte ca un munte tibetan, iar frica de mafioţii Plahotniuc şi Filat, rebotezaţi dăunăzi în oligarhi, creşte şi ea până la dimensiunile unei calamităţi naturale pe care nu o poţi evita, ignora sau, Doamne ferşte!, înfrunta.

Spectacolul televizat despre doborârea la pâmânt a “Everestului politicii moldoveneşti” de către “asasinii” Plahotniuc şi Filat într-o operaţiune de “ziua în amiaza mare”, fără urme de autoapărare, aprente digitale şi martori este cea mai mare lovitură de teatru pe care am putut să ne-o imaginăm vreodată.

Niciodată perspectivele unor “luptători cu oligarhii” nu au fost atât de clare ca acum: dacă nu ai suficientă imaginaţie să-ţi pui capăt zilelor de bună voie, vei fi “invitat” să laşi pe un petic de hârtie câteva “blesteme concludente pentru procurori” despre cei care ţi-au provocat suferinţe “preelectorale”, după care vei merge cuminte în garaj ca să fii împuşcat cu propria armă. Nu ai garaj? Nicio problemă, olgarhii te pot împuşca în Piaţa Marii Adunări Naţionale sau chiar în direct la PublikaTV, pentru că tehnologile lor de “sinucidere” sunt net superioare celor de fraudare a alegerilor.

Câteva cuvinte:

Şi un cuvânt pentru famile: Atâta timp cât cel pe care l-aţi iubit atât de mult trăieşte īn sufletul vostru, tot atăta timp el nu se va sinucide! Dumnezeu să-l odihnească! Iar voi să-l pomeniţi pentru toate faptele bune şi să-l iertaţi!

Sursa: www.sergiumocanu.md

Declaraţia partidului politic Mişcarea Populară Antimafie privind măsurile imediate pentru păstrarea Cursului European de Dezvoltare a Republicii Moldova Apel către Partidul Liberal