Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMRRM

Mişcarea social-politică a Romilor cheamă partidele din Moldova la consolidare şi înţelegere

|versiune pentru tipar||
MRRM / 6 iulie 2010
Mişcarea Romilor din Republica Moldova

Mişcarea social-politică a Romilor cheamă partidele din Moldova la consolidare şi înţelegere pentru rezolvarea rapidă şi eficientă a problemelor cu care se confruntă societatea iar liderii politici dacă s-ar înţelege între ei şi ar colabora pentru binele poporului, problemele legate de migraţie, sărăcie şi şomaj ar fi soluţionate mult mai uşor, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Robert Cerari.

“Liderii politici trebuie să stopeze războiul politic şi să suflece mînecele pentru a realiza promisiunile din campaniile electorale”. Potrivit lui, Mişcarea Romilor pregăteşte un program clar de rezolvare a problemelor din societate, inclusiv cele ale etniilor, în special ale romilor. “Printre problemele stringente cu care se confruntă romii din Moldova se numără lipsa documentării, sărăcia şi migraţia, precum şi neşcolarizarea copiilor”, a spus Cerari. “În programul nostru pe care îl vom prezenta în curînd pe primul plan este documentarea tuturor romilor, crearea locurilor de muncă stabile prin atragerea investiţiilor din Uniunea Europeană, precum şi stoparea migraţiei peste hotare”, a specificat reprezentantul partidului.

Sursa: www.miscarearomilor.md

Comunicat de presă al Mişcării social-politice a Romilor din Republica Moldova Mişcarea social-politică a Romilor are un nou preşedinte