Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMRRM

Şedinţă urgentă privind priorităţile implementării Hotărârii de Guvern cu privire la susţinerea populaţiei de etnie Romă cu Autorităţile Publice Centrale şi Locale

|versiune pentru tipar||
MRRM / 14 noiembrie 2012 | 
Mişcarea Romilor din Republica Moldova

Centrul Naţional al Romilor în parteneriat cu Mişcarea Social Politică a Romilor a organizat o şedinţă urgentă în or.Otaci cu Autorităţile Publice Centrale şi Locale, în vederea realizării Hotărârii de Guvern nr. 494 din 08 iulie 2011.

Evenimentul a avut loc vineri, 16 noiembrie 2012, începând cu orele 11.00, în incinta Primăriei or.Otaci, care se află pe adresa: or. Otaci, str. Poselcovaia 20.

“Fiecare al doilea rom este infectat de tuberculoză, avem probleme cu narcomania, abandonul şcolar a copiilor romi, fiind influienţat de migraţia sporită a părinţilor acestora, sărăcia ne creează dificultăţi pentru a fi soluţionate, neavând suport din partea statului” — a menţionat pentru Centrul Naţional al Romilor primarul or.Otaci, dn. Traghira Vasile.

Astfel în cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte ce ţin de încălcarea unor drepturi fundamentale a reprezentanţilor comunităţii de romi. Accesul la serviciile medicale, educaţie, asistenţă socială, condiţiile de trai, muncă continuă a fi alarmante din punct de vedere a datelor statistice, comparative cu populaţia majoritară. Important de notat este: comunitatea de romi din or.Otaci constituie peste 39,91% din numărul total al populaţiei. La eveniment au confirmat participarea: Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familei, Maia Sandu, Ministrul Educaţiei, Elena Beleacova, directorul general al Biroului Relaţii Interetnice, consilierul Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii Autorităţilor Publice Locale, şi ai societăţii civile etc.

Sursa: www.miscarearomilor.md

Mişcarea social-politică a Romilor are un nou preşedinte