Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Astăzi este marcată Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

|versiune pentru tipar||
PC / 3 decembrie 2014
Partidul Conservator

Pe data de 3 decembrie, comunitatea mondiala marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, care are ca obiectiv promovarea intelegerii problemelor legate de dizabilitate si mobilizarea sustinerii demnitatii, drepturilor si bunastarii persoanelor cu dizabilitati. In Republica Moldova locuiesc peste 184 de mii de persoane cu nevoi speciale, dintre care 14 mii sunt copii.

Din pacate, drepturile persoanelor cu dizabilitati in Republica Moldova continua sa fie lezate, desi actuala legislatie la acest capitol este conforma rigorilor europene. Studiile demonstreaza ca persoanele cu dizabilitati reprezinta cea mai mare minoritate supusa discriminarii. Printre cele mai stringente probleme cu care se confrunta se numara accesul limitat la studii, la servicii sociale, la informatie si la asistenta juridica, din cauza lipsei accesului fizic in acestea si discriminarii.

Cu ocazia acestui eveniment, Partidul Conservator face apel de bunavointa catre intreaga societate pentru ca sa ne mobilizam si sa asiguram drepturile si bunastarea persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, indemnam pe toti sa fie solidari fata de persoanele cu dizabilitati pentru a trai intr-o societate fara discriminare si accesibila tuturor.

Sursa: www.conservator.md

Mesaj de felicitare pentru dragii nostri profesori La Multi Ani si Craciun Fericit!