Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Partidele liberale intenţionat pregătesc opinia publică pentru o posibilă înfrângere în alegeri, susţine un reprezentant al PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 iunie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidele de opoziţie pregătesc, prin declaraţiile calomnioase şi nefondate cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor anticipate, opinia publică pentru o posibilă înfrângere în noul scrutin, cu o continuitate a unui eventual scenariu asemănător celui din 7 aprilie curent. Declaraţia a fost făcută, marţi, de reprezentantul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Sergiu Sârbu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Sârbu, cele trei partide liberale de opoziţie nu au prezentat până acum nici o dovadă a fraudelor scrutinului din 5 aprilie curent, “deşi au trecut deja trei luni de atunci”. În pofida acestui fapt, susţine reprezentantul PCRM, liderii celor trei formaţiuni de opoziţie continuă acuzaţiile aduse de partidul de guvernământ cu privire la noi fraudări ale scrutinului repetat.

Sârbu a accentuat că toate “aşa numitele dovezi de fraudă” care au fost anunţate de liderii PL şi PLDM atât în conferinţe de presă, cât şi cele prezentate în Curtea Supremă de Justiţie “nu s-au confirmat”.

“Alegerile din 5 aprilie au fost cele mai corecte şi democratice din istoria Republicii Moldova, fapt confirmat de toate organizaţiile internaţionale”, a subliniat Sârbu în cadrul conferinţei de presă, precizând că “PCRM va monitoriza cu atenţie toate acţiunile concurenţilor săi electorali şi va contracara pe toate căile legale învinuirile nefondate aduse la adresa sa din partea partidelor de opoziţie”.

Din 6 aprilie curent cele trei partide liberale de opoziţie au declarat că alegerile parlamentare din 5 aprilie au fost fraudate şi au anunţat public că vor prezenta dovezile respective. Până în prezent, nici una din cele trei formaţiuni nu a prezentat probe de fraudă.

Declaraţia lui Marian Lupu de retragere din PCRM Declaraţia Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, privind alegerile parlamentare anticipate şi statalitatea moldovenească