Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin s-a întreţinut cu ministrul de externe al Ucrainei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 iulie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În ziua de joi, 7 iulie, preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Konstantin Grişcenko, ministrul afacerilor externe al Ucrainei. Cadrul discuţiei s-a axat pe situaţia politică actuală din ţara noastră, de asemenea, a fost abordat un spectru larg de chestiuni legate de colaborarea bilaterală dintre Moldova şi Ucraina.

Vladimir Voronin a salutat vizita şefului departamentului ucrainean de externe în această etapă importantă pentru ţara noastră în contextul în care Ucraina a preluat responsabila misiune a preşedinţiei în Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei.

Preşedintele PCRM a adus mulţumiri conlocutorului său pentru rolul semnificativ pe care Ucraina îl are în problema soluţionării diferendului transnistrean, în întărirea şi adîncirea securităţii regionale. În acest context a fost menţionată în mod special importanţa Ucrainei în asigurarea funcţionării eficiente a misiunii EUBAM la frontiera moldo-ucraineană, misiune instituită cu participarea nemijlocită a Uniunii Europene şi Ucrainei în perioada aflării la putere a Partidului Comuniştilor.

Referindu-se la cooperarea bilaterală, preşedintele PCRM şi-a exprimat speranţa că problemele nesoluţionate acumulate în sfera relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre vor fi rezolvate în complex, ca principiu fiind acceptată aşa-numita “abordare în pachet”. De asemeni, Vladimir Voronin a menţionat că “numai în acest mod, în condiţii reciproc avantajoase, respectîndu-se interesele ambelor ţări, pot fi depăşite chestiunile restante referitoare la demarcarea frontierei, la recunoaşterea reciprocă a dreptului la proprietate între ţări, la fel ca şi alte chestiuni”.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditaţi la OSCE Igor Dodon: Mesaj către alegători