Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, dl Vladimir VORONIN, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Republicii Populare Chineze, conduse de dl. Sang GUOWEI, vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Marii Adunări Naţionale a Reprezentanţilor Poporului Chinez

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 septembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Duminică, 11 septembrie 2011, Preşedintele PCRM, dl Vladimir VORONIN, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Republicii Populare Chineze, conduse de dl. Sang GUOWEI, Vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Marii Adunări Naţionale a Reprezentanţilor Poporului Chinez.

De la bun început, Vladimir VORONIN, a exprimat mulţumiri cu privire la interesul sporit al Chinei faţă de Republica Moldova. Preşedintele PCRM a felicitat reprezentanţii delegaţiei Chineze cu ocazia aniversării a 90 de ani de la fondarea Partidului Comunist al Chinei, menţionînd totodată că rezultatele obţinute de această ţară într-o perioadă scurtă de timp sînt de-a dreptul impunătoare. Vladimir VORONIN a ţinut să mulţumească reprezentanţilor Chinei pentru suportul şi colaborarea fructuoasă pe durata mandatului de guvernare a PCRM. Ex-preşedintele Republicii Moldova, a mulţumit pentru disponibilitatea părţii Chineze de a oferi Moldovei asistenţă în valoare de 1 mlrd de dolari SUA pentru proiecte de infrastructură, resurse financiare care aşa şi nu au fost valorificate după plecarea PCRM de la guvernare. De asemenea, Vladimir VORONIN, a mulţumit părţii chineze pentru colaborarea continuă cu PCRM, apreciind înalt înţelegerile deja realizate de semnare a unui acord de colaborare între partide.

La rîndul său, dl. Sang Guowei, vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Marii Adunări Naţionale a Reprezentanţilor Poporului Chinez a transmis cele mai sincere salutări şi urări de bine din partea Preşedintelui Republicii Populare Chineze, dlui Hu Jintao. Dl. Sang Guowei a apreciat înalt relaţiile dintre China şi Republica Moldova, care au fost în continuă creşetere după obţinerea independenţei ţării noastre.

În mod special şeful delegaţiei chineze, a accentuat faptul că ţările au manifestat sprijin reciproc continuu în problemele ce ţin de suveranitate şi intergritate teritorială. Dl. Sang Guowei a menţionat dinamica pozitivă a relaţiilor de colaborare şi prietenie dintre Partidul Comunist al Chinei şi PCRM, apreciind totodată faptul că PCRM este unicul partid comunist din europa care a reuşit să vină la guvernare printr-un suportul masiv al cetăţenilor, să se menţină la guvernare două cicluri electorale, dar şi să aibă acelaşi suport al societăţii, chiar şi după ce a trecut în opoziţie. Dl. Sang GUOWEI a specificat faptul că acest lucru se datorează rezulatelor bune obţinute pe parcursul mandatului de guvernare, dar şi faptului că programul PCRM este foarte aproape de întreaga populaţie. Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Marii Adunări Naţionale a Reprezentanţilor Poporului Chinez a apreciat foarte înalt numărul tinerilor care fac parte din PCRM.

De asemenea, pe parcursul disuţiei, părţile au abordat aspectele de colaborare economică, inclusiv perspectivele de atragere a investiţiilor chineze în economia Republicii Moldova. Vladimir VORONIN a menţionat relaţiile comerciale priveligiate ale Moldovei atît în vest, cît şi în est, ceea ce o face exterm de atractivă. Totodată, Preşedintele PCRM, şi-a exprimat regretul asupra faptului că la momentul de faţă din nomenclatorul serviciilor şi produselor are ar putea fi exportate spre UE, Republica Moldova nu valorifică nici 5%. În acelaşi context, părţile au abordat şi perspectivele de colaborare regională.

Pe final, părţile şi-au mulţumit pentru schimbul de informaţii şi dialogul constructiv şi au pledat pentru aprofundarea relaţiilor atît pe linie de partid, cît şi la nivel de state.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a expediat condoleanţe în adresa Ambasadei SUA în RM Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a efectuat astăzi o vizită la Moscova