Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 septembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Conform informaţiei publice, în Republica Moldova a aterizat pe 12 septembrie 2011 un avion de tip IL-76. Nava aeriană destinată transportării încărcăturilor militare a decolat din oraşul libian Benghazi, aterizînd, din cauze tehnice, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, destinaţia, fiind în realitate, Aeroportul Internaţional Mărculeşti. Ulterior, pe 13 septembrie aeronava respectivă, decolînd din Chişinău, a aterizat la Mărculeşti şi a fost încărcată cu loturi de muniţii militare din dotarea Armatei Naţionale. Imediat, în aceeaşi zi avionul a decolat, avînd o destinaţie necunoscută. După cum să ştie, regiunea de unde a venit aeronava IL-76 este cuprinsă de acţiuni militare, lupte de război, violenţe, care provoacă zilnic decesuri în rîndul militarilor şi locuitorilor paşnici, provoacă sute de mii de refugiaţi. Conform unor informaţii în Libia se foloseşte armament interzis pentru aplicare conform dreptului internaţional. Întreaga comunitate mondială întreprinde măsuri active întru stoparea războiului, ameliorarea situaţiei pe cale paşnică şi neadmiterea aplicării armelor.

În vederea elucidării depline a cestui caz, deputaţii PCRM Artur Reşetnicov şi Sergiu Sîrbu au adresat un şir de interpelări în adresa Guvernului, Ministerului Apărării, Ministerului Transporturilor, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului Vamal prin care au solicitat informaţii privind următoarele:

Deputaţii PCRM vor ţine la control probelma abordată cu informarea publică ulterioară despre toate investigaţiile la acest subiect în vederea neadmiterii violării statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse, Dl. Valeri KUZIMIN Vladimir Voronin l-a felicitat pe preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev cu ocazia zilei sale de naştere