Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în Parlament privind decizia Curţii Constituţionale

|versiune pentru tipar||
PCRM / 20 septembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partdidului Comuniştilor din Republica Moldova salută decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova care, astăzi, a demonstrat, cu adevărat, că este unica autoritate supremă în stat competentă să apere supremaţia Constituţiei.

Înalta Curte nu a permis ca unele interese politice să prevaleze faţă de principiile unui stat de drept şi democratic.

Decizia de astăzi:

Decizia de astăzi a demonstrat, că Constituţia într-adevăr este Lege Surpremă şi nu poate fi interpretată după bunul plac al unora sau altora iar Republica Moldova încă mai are speranţe pentru edificarea veritabilă a unui stat de drept.

De remarcat că PCRM, de-alungul timpului, a expus aceeaşi poziţie referitor la alegerea şefului statului şi nu a avut nici un dubiu, nici pentru o secundă, că anume aşa trebuie să fie interpretată Legea Supremă.

În aceste condiţii, fracţiunea PCRM în Parlament consideră că următorul pas în vederea neadmiterii încălcării de mai departe a Constituţiei este iniţierea imediată a procedurii de alegere a şefului statului pentru a pune capăt crizei politice.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

În fracţiunea Partidului Comuniştilor au fost înlocuiţi trei deputaţi Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova