Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 februarie 2012 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea PCRM din Consiliul Municipal Chişinău condamnă cu fermitate actul de trădare comis de consilierii Piotr Donţov şi Elena Danu pe care i-a exclus deja din rîndurile membrilor săi.

Ascunzîndu-se după pretinsa grijă faţă de interesele locuitorilor oraşului, aceşti foşti deja membri ai fracţiunii comuniste, efectiv, au trădat alegătorii noştri. Au trădat interesele celor care au sperat la schimbări pozitive în capitală, celor care nu au mai putut să se împace cu acea stare de catastrofă în pragul căreia a fost adus oraşul. Ei au trădat un partid care le-a încredinţat să-l reprezinte plenipotenţiar în organele de conducere ale oraşului, pe care comuniştii intenţionau să-l cureţe de corupţie şi tîlhării. Locuitorii municipiului au votat lista PCRM şi i-au încredinţat majoritatea mandatelor în Consiliul municipal fiind convinşi de potenţialul făuritor al echipei noastre.

Dar anume această majoritate a provocat spaima nestăvilită a puterii executive corupte din Chişinău, în persoana primarului general D. Chirtoacă şi a suitei sale formate din reprezentaţii partidelor din Alianţa de guvernare. Şi ei au făcut totul ca această majoritate să nu existe în realitate. Aplicînd şiretlicuri juridice inventate, beneficiind de ajutorul instanţelor de judecată angajate, ei au reuşit, pe parcursul a jumătate de an să diminueze numeric fracţiunea PCRM cu 3 mandate. Dar aceasta nu le-a fost suficient pentru a-şi putea realiza planurile de lungă durată care constau în acapararea prin metode raider a Consiliului municipal şi a evita răspunderea, inclusiv penală, pentru abuzurile comise de autorităţile municipale. Pe parcursul acestei perioade de timp, împotriva consilierilor comunişti din Consiliul municipal a fost declanşat un adevărat război subversiv cu aplicarea unui arsenal de metode şi procedee inadmisibile — intimidare, şantaj, corupere. Însă, aceste procedee nu le-au adus careva rezultate vizibile, pînă cînd nu au reuşit, cu ajutorul provocatorilor să găsească, după o perioadă îndelungată de “prelucrări”, veriga slabă în interiorul fracţiunii.

Rolul de provocator, l-a jucat cu gătinţă I. Dodon şi părtaşii lui din Partidul socialiştilor — partid pe care acesta l-a cumpărat ocazional la un preţ redus la tîrgul politic. Îndeplinid comanda politică a liderilor alianţei de guvernare, ei au anunţat cu mult fast crearea, în Consiliul municipal a “grupului socialiştilor” compus din cei doi trădători care au fugit din fracţiunea PCRM. Prin aceasta ei au pus umărul pentru a susţine Alianţa care de fapt se ţinea cu greu pe picoare, cel puţin în cadrul structurilor municipale. În acelaşi timp, prin metode tîlhăreşti, Alianţa a furat de la comunişti două mandate de consilier. Reamintim că tot prin metode tîlhăreşti alianţa a furat mandate de la fracţiunea parlamentară PCRM. Şi deja, foarte bine se îbcadrează în logica celor expuse mai sus propunerea lansată recent de părtaşii proaspeţi ai lui Dodon de a interzice Partidul Comuniştilor.

Toată lumea înţelege că prin astfel de metode murdare nu poţi să faci lucruri bune nici pentru oameni, nici pentru oraş şi nici pentru ţară. Iar tot ce se întîmplă acum vine să confirme agonia evidentă a regimului antipopular şi antidemocratic care guvernează astăzi ţara.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Consiliul municipal declară despre intenţia sa fermă de a face totul ca să-şi onoreze obligaţiunile sale electorale, ca să pună capăt degradării şi corupţiei în oraş şi să reîntoarcă speranţa oamenilor.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, cu ocazia aniversării a treia de la întronizare Scrisoare adresată primului-ministru, Vlad Filat, din partea Comisiei parlamentare permanente pentru drepturile omului şi relaţii interetnice