Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele fracţiunii PCRM în consiliul Chişinău, Boris Golovin, i-a cerut lui Dorin Chirtoacă să interzică prin instanţă marşul unioniştilor români

|versiune pentru tipar||
PCRM / 21 martie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele fracţiunii Partidului Comuniştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Boris Golovin, i-a adresat o scrisoare primarului general, Dorin Chirtoacă, cu privire la marşul unioniştilor români programat pentru data de 25 martie.

Pentru a preveni încălcarea articolului 8 al Legii privind întrunirile (Sunt interzise întrunirile prin care se urmăreşte subminarea securităţii naţionale sau a integrităţii teritoriale a ţării, îndemnarea la război de agresiune, la ură naţională, rasială, etnică sau religioasă) consilierul a cerut “iniţierea procedurii judiciare de interzicere a activităţilor dedicate unirii Basarabiei cu România”. Boris Golovin şi-a motivat demersul prin dispoziţiile articolului 14 al legii specificate, potrivit căruia, “dacă deţine probe concludente că întrunirea urmează să se desfăşoare cu încălcarea prevederilor art.8, autoritatea administraţiei publice locale poate iniţia o procedură judiciară, prin care să ceară interzicerea întrunirii sau modificarea, după caz, a orei, a locului sau a formei de desfăşurare a acesteia”.

Ieri fracţiunea municipală a PCRM a condamnat indulgenţa exagerată din partea primarului faţă de acţiunile unioniştilor, cerând convocarea consiliului municipal pentru dezbaterea acestui subiect.

După cum s-a aflat, în aceeaşi zi, liberal-democraţii lui Vladimir Filat intenţionează să scoată în piaţă 25 mii de persoane ascunzându-şi acţiunile sub aparenţa unei “reuniuni cu alegătorii”.

Sursa: www.pcrm.md

Unionismul nu va avea loc! Declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul municipal Chişinău Vladimir Voronin a făcut apel către preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, să intervină pentru a salva şcolile bulgare din Taraclia