Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Întrevederea preşedintelui PCRM, Vladimir VORONIN, cu doamna Jennifer BRUSH, Ambasador, Şef al Misiunii OSCE în Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 aprilie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În cadrul întrevederii, Vladimir VORONIN a informat-o pe dna Jennifer BRUSH despre intenţia Ministerului Justiţiei de a înregistra o nouă formaţiune politică, şi anume — Partidul Comunist Reformator din Moldova. Potrivit preşedintelui PCRM, această acţiune va veni în contradicţie cu prevederile Codului Civil şi Legii privind Partidele Politice. Aceste două acte normative prevăd ca “persoana juridică nu poate fi înregistrată, dacă denumirea ei coincide cu denumirea altei persoane juridice înregistrate deja” şi că “denumirea integrală, denumirea prescurtată, simbolurile partidului politic trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor înregistrate anterior în Republica Moldova”.

Preşedintele PCRM a informat-o pe dna Ambasador despre cererea depusă, în luna decembrie 2013, la Ministerul Justiţiei de către un grup de cetăţeni care au solicitat înregistrarea Partidului Politic Liberal Democrat Reformator. Ministerul a respins solicitarea, făcînd referinţă la prevederile Codului Civil şi Legii privind Partidele Politice menţionate mai sus. Potrivit lui Vladimir VORONIN, în situaţia dată există toate motivele de a învinui Ministerul Justiţiei de imparţialitate, de angajare politică şi aplicarea dublelor standarde, or justiţia “la comandă” este un fenomen inadmisibil într-o societate cu adevărat democratică, bazată pe principiul supremaţiei legii. Preşedintele PCRM a informat-o pe dna Ambasador că, în cazul în care va fi înregistrată această formaţiune politică, PCRM va ataca în instanţa de judecată acţiunile Ministerului Justiţiei. În final, Vladimir VORONIN, a solicitat ca Misiunea OSCE să ia o atitudine faţă de aceste acţiuni ale guvernării.

În continuare, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la situaţia internă din ţară, ultimele evoluţii şi perspectivele soluţionării conflictului transnistrean. Un subiect aparte l-a constituit situaţia creată în jurul satului Doroţcaia, raionul Dubăsari. Referindu-se la aceste subiecte, preşedintele PCRM a spus că actuala guvernare dispune de toate pîrghiile necesare pentru a menţine sub control şi a asigura soluţionarea paşnică a tuturor problemelor existente şi a conflictului în întregime. Pentru aceasta, conducerea ţării trebuie să dea dovadă de o responsabilitate mai înaltă şi să acţioneze în interesul Republicii Moldova şi poporului ei şi nu în interesul altor state. Vladimir VORONIN a dat asigurări că PCRM va susţine acele iniţiative legislative care vor contribui la consolidarea securităţii, încrederii între părţi şi, în final, la soluţionarea paşnică a diferendului transnistran.

Sursa: puls.md

Comunicat de presă privind întrevederea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu domnul Pirkka TAPIOLA, Ambasador, Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Integrare europeană: plusuri şi minusuri