Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Kalliopi Avraam

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 iulie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 1 iulie 2014, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cipru în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, Kalliopi Avraam.

În cadrul întrevederii, Voronin a vorbit despre situaţia social-politică din Republica Moldova, în contextul semnării Acordului de Asociere UE-RM.

În opinia Preşedintelui Partidului Comuniştilor, negocierea şi semnarea Acordului a avut un caracter pripit şi superficial deoarece nu a fost luat în calcul specificul Republicii Moldova şi interesele cetăţenilor ţării. “Au fost încălcate mai multe articole din Constituţie şi a fost lezat dreptul moldovenilor de a participa la luarea deciziei privind orientarea strategică, prin organizarea unui Referendum care ar fi stabilit vectorul de dezvoltare al Moldovei”, — a subliniat Voronin.

Deasemenea, Preşedintele PCRM s-a referit la consecinţele economice şi sociale nefaste, care vor interveni în procesul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere. Potrivit lui Voronin, cel mai mult va avea de suferit sectorul agrar şi producătorii din acest domeniu deoarece, vor pierde pieţele de desfacere din Est în special, a celei din Federaţia Rusă.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind starea actuală şi perspectivele soluţionării conflictelor transnistrean şi cipriot. Cei doi, s-au referit la specificul acestor conflicte şi căile de soluţionare.

Voronin şi Avraam au discutat şi despre securitatea regională în contextul evenimentelor din Ucraina.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Propuneri sociale la Programul electoral al PCRM Depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare