Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă privind plenara PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 21 ianuarie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 21 ianuarie a avut loc Plenara Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

În cadrul şedinţei, membrii CC al PCRM au discutat despre situaţia social-politică din Moldova în rezultatul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi despre obiectivele formaţiunii. Comuniştii au reconfirmat că pentru PCRM sînt prioritare suveranitatea, neutralitatea şi bunăstarea cetăţenilor.

În vederea depăşirii situaţiei de criză în diverse domenii care s-a instituit în RM pe perioada guvernării Alianţei pentru Integrare Europeană şi în conformitate cu decizia Plenarei CC a PCRM din 13 decembrie 2014 au avut loc consultări cu partidele parlamentare.

Potrivit secretarului executiv al PCRM, Artur Reşetnicov, consultările s-au purtat avînd la bază Platforma electorală a comuniştilor care prevede consolidarea societăţii prin întărirea suveranităţii şi a statutului de neutralitate, reintegrarea ţării, precum şi, dezvoltarea şi modernizarea Moldovei.

Pornind de la ideea că în rezultatul alegerilor din 30 noiembrie 2014 nici o formaţiune politică nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a constitui o majoritate dar şi cu scopul de a onora angajamentele faţă de alegători, Plenara CC a PCRM a decis ca deputaţii comunişti să întreprindă acţiunile necesare pentru buna funcţionare a Parlamentului şi să participle la formarea organelor de conducere ale Legislativului.

Totodată, membrii Comitetului Central al PCRM a împuterncit Executivul Politic al formaţiunii să i-a decizii în contextal evenimentelor politice actuale pornind de la ineteresele alegătorilor.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Locuitorii satului Işcălău i-au adresat Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, o scrisoare deschisă