Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Întrevederea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin cu Academicianul Isaac Bersuker

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 25 martie 2015, Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Domnul Isaac Bersuker, membru titular al academiei de Ştiinţe din Moldova, profesor in cadrul Institutului de Chimie teoretică al Universităţii din Texas, Austin (SUA).

În cadrul discuţiei, Academicianul a apreciat înalt contribuţia pe care a adus-o Vladimir Voronin la dezvoltarea ştiinţei moldoveneşti, în anii în care a deţinut funcţia de Preşedinte al ţării. Un factor crucial, în acest sens, l-a constituit adoptarea în anul 2004 a Codului pentru ştiinţă şi inovare, care a revoluţionat ştiinţa moldovenească şi a servit drept model pentru alte ţări din regiune şi din lume.

La rîndul său, Preşedintele PCRM a menţionat că Partidul Comuniştilor din RM a luptat mereu şi va lupta în continuare pentru consolidarea statalităţii şi dezvoltarea culturală, economică şi socială a ţării noastre, pentru creşterea sustenabilă a bunăstării poporului ei, iar comunităţii ştiinţifice moldoveneşti îi revine unul din cele mai importante roluri în calitate de generator al soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă Republica Moldova.

Părţile au mai discutat diferite aspecte ce ţin de dezvoltarea ştiinţei moldoveneşti, sporirea eficienţei şi vizibilităţii ei atît pe plan naţional, cît şi cel internaţional.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Întîlnirea lui Vladimir Voronin cu Cazbec Taisaev Interpelare Ministerului Educaţiei