Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Declaraţia Partidului Demorcaţiei Sociale

|versiune pentru tipar||
PDSM / 11 octombrie 2006
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaPartidul Democraţiei Sociale îşi exprimă profunda indignare faţă de fărădelegile comise în cadrul Ministerului de Interne, cu nemijlocita implicare a ministrului Gheorghe Papuc.

La 10 octombrie curent mass-media independente au relatat despre un caz înspăimîntător de utilizare a unei grenade de luptă pentru a obliga să păstreze tăcerea pe un angajat al Ministerului de Interne. Fiind deconspirat în intenţia de a aplica o schemă ilegală prin care urma să fie deposedat de locuinţa atribuită în cadrul legii unui angajat al MAI, din afirmaţiilor martorilor, însuşi ministrul Papuc recurge la ameninţări directe în adresa subalternului său, iar în scurt timp, locuinţa şi familia angajatului MAI devin ţinta unui atac cu grenadă.

Partidul Democraţiei Sociale declară că în ultimul timp sunt tot mai des semnalate cazuri de implicare a conducerii MAI în scandaluri legate de încălcarea legislaţiei, suprimarea drepturilor omului şi aplicarea unor scheme criminale pentru ascunderea fărădelegilor comise de către conducerea Ministerului. Relatările mass-media, sesizările cetăţenilor şi declaraţiile reprezentanţilor societăţii civile rămîn însă în afara atenţiei Procuraturii Generale, a organelor de luptă cu corupţia. PDS consideră că asemenea situaţie stimulează samovolnicia şi abuzurile comise de reprezentanţii organelor de forţă. În acelaşi timp, sunt tot mai frecvente cazurile de utilizare a structurilor de forţă pentru răfuirea cu oponenţii politici ai regimului comunist. În scopul examinării cazurilor de utilizare de către structurile de forţă a interceptărilor telefonice, filărilor şi altor procedee ilegale, sesizate de cetăţeni, deputaţii PDS au depus iniţiativa legislativă nr. 2751 din 06.07.2006 Privind formarea unei comisii speciale pentru examinarea cazurilor de abuz comise de organele de forţă. Însă majoritatea parlamentară comunistă s-a opus acestei iniţiative.

Constatînd degradarea situaţiei privind încălcarea de către reprezentanţii organelor de forţă a drepturilor constituţionale ale omului, precum şi implicarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne în multiple scandaluri care cad sub incidenţa codului Penal al Republicii Moldova, Partidul Democraţiei Sociale cere Preşedintelui Republicii Moldova şi Parlamentului:

Partidul Democraţiei Sociale va califica refuzul guvernării comuniste de a întreprinde măsuri urgente pentru stoparea dezmăţului organelor de forţă drept o aprobare tacită a fărădelegilor comise de protejaţii puterii şi o încercare de a-şi camufla, în acest fel, propriile acţiuni nelegitime comise în perioada mandatului de guvernare.

Serviciul de presă PDS
Declaraţie de presă a Partidului Democraţiei Sociale din Moldova Comunicat de presă al Partidului Democraţiei Sociale din Moldova