Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Fracţiunea social democrată din Consiliul Municipal aderă la coaliţia democrată

|versiune pentru tipar||
PDSM / 11 octombrie 2007
Partidul Democraţiei Sociale din Moldova

Joi, 11 octombrie, a avut loc întîlnirea dlor Dumitru Braghiş, preşedintele Partidului Democraţiei Sociale, Eduard Muşuc, Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova şi a consilierilor fracţiunii social-democrate din Consiliul Municipal Chişinău cu Primarul General al municipiului, Dorin Chirtoacă şi liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

În cadrul întîlnirii Dumitru Braghiş a anunţat decizia birourilor PDS şi PSDM de a adera la coaliţia democrată din CMC.

După cum a declarat Dumitru Braghiş, în urma mai multor consultări, Birourile Politice ale celor două formaţiuni social-democrate au decis aderarea la coaliţia democrată din Consiliul Municipal Chişinău pentru a debloca activitatea CMC şi, respectiv, situaţia de criză din administraţia municipală. “Această acţiune este aşteptată de toţi locuitorii municipiului, şi noi suntem convinşi că ea va permite soluţionarea multiplelor probleme cu care se confruntă municipiul”, a declarat Braghiş.

Liderul Partidului Democraţiei Sociale a evidenţiat şi unele probleme concrete, care necesită o soluţionare grabnică şi care sunt clasificate de consilierii fracţiunii social democrate drept prioritare. Printre acestea Braghiş a nominalizat problema susţinerii păturilor social vulnerabile în perspectiva unor majorări ale tarifelor la căldură, apă potabilă şi alte servicii, soluţionarea problemelor ce ţin de fondul locativ, susţinerea businessului mic şi mijlociu şi crearea condiţiilor ca cetăţenii noştri să poată munci la ei acasă. O problemă aparte o constituie situaţia Staţiei de epurare a apelor, care a fost de mai mulţi ani una din elementele de program ale tuturor candidaţilor la funcţia de primar. În acest sens liderul PDS şi-a exprimat disponibilitatea de a veni cu soluţii concrete, menţionînd că pe timpul guvernului Braghiş au existat mai multe oferte venite din străinătate, privind participarea la finanţarea proiectelor de reconstrucţie a staţiei de epurare a apelor.

La rîndul său, Eduard Muşuc, preşedintele fracţiunii social democrate în CMC, şi-a exprimat convingerea că deciziile de astăzi vor permite deblocarea situaţiei şi pe viitor CMC va reuşi în cadrul unor discuţii constructive să evite situaţiile de criză pentru a se concentra asupra soluţionării problemelor concrete ale cetăţenilor.

Serviciul de presă al PDS
Preşedintele PDS Dumitru Braghiş formulează propuneri pentru deblocarea situaţiei din CMC Deputatul Dumitru Braghiş cere organelor abilitate să prezinte în Parlament un raport privind situaţia de la Micăuţi