Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Andrei Năstase, despre decizia CEC: O nouă lovitură dată democraţiei şi încă un abuz al regimului faţă de propriii cetăţeni

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 12 ianuarie 2018
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

O nouă lovitură a fost dată azi democraţiei de către guvernare. Încă un abuz al regimului împotriva propriilor cetăţeni.

Platforma Demnitate şi Adevăr a susţinut întotdeauna că referendumul este un mijloc constituţional de manifestare directă a democraţiei, la care trebuie de apelat cu încredere atunci când interesele ţării şi ale oamenilor o cer.

În acest sens, am salutat, am susţinut şi susţinem demersul eminamente civic al reprezentanţilor domeniului asociativ considerând necesară iniţiativa de a pune presiune pe guvernarea antipopulară şi coruptă prin intermediul referendumului legislativ cu efecte juridice imediate.

Platforma DA are experienţa organizării colectării celor peste 400 000 de semnături pentru declanşarea referendumului de schimbare a modului de alegere şi demitere a Preşedintelui statului, de reducere a numărului de deputaţi şi a imunităţii parlamentare. A fost un exerciţiu asumat complicat, dar extrem de eficient, care a demonstrat cu brio că cetăţenii R. Moldova îşi doresc să fie parte la edificarea unui stat de drept în baza democraţiei participative.

Tocmai de aceea guvernarea mafiotă, terifiată de voinţa legitimă a poporului, manifestându-şi frica şi ura patologică faţă de oameni, încălcând în mod flagrant Recomandările Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene, nu a permis desfăşurarea referendumului pentru anularea sistemului electoral mixt Plahotniuc-Dodon, uzând de starea de captivitate a CEC şi a justiţiei.

Platforma DA îşi exprimă indignarea în legătură cu decizia de astăzi a CEC de a nu admite colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului legislativ şi reiterează convingerea că adoptarea mixtului nu este decât un subterfugiu cinic al guvernării în intenţia sa de a se menţine la putere şi după alegerile parlamentare din acest an.

În aceste condiţii, considerăm că guvernarea a recunoscut în mod indirect că cetăţenii ţării nu sprijină sistemul mixt de vot, adoptat de binomul Plahotniuc-Dodon şi pledează pentru anularea imediată a acestuia în corespundere cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi condiţionalităţile exprese ale Uniunii Europene.

Vom continua lupta noastră pentru democraţie şi stat de drept prin toate mijloacele legale.

Sursa: www.platformada.md

Declaraţia Platformei DA cu privire la tentativele de muşamalizare a crimelor comise în sistemul medical Omagiu lui Mihai Eminescu