Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Ion Hadârcă a participat la Expoziţia “Alexie Mateevici — Odă limbii române”

|versiune pentru tipar||
PLR / 26 noiembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

Deputatul PLR a participat azi, 26 noiembrie 2013, la deschiderea oficială a expoziţiei dedicată poetului Alexei Mateevici, organizată de Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Chişinău, Casa-Muzeu “Alexie Mateevici” din satul Zaim şi Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.

Expoziţia este dedicată celor 125 de ani de la naşterea poetului Alexie Mateevici şi cuprinde date complexe formate din: manuscrise, fotografii şi poezii, mărturii ale cronicarilor, scriitorilor clasici şi contemporani despre limba română şi poezii dedicate limbii române. Aceasta a fost prezentată iniţial la Galeria la Rond situată în spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, pe data de 28 august 2013.

“Acest frumos, ilustrativ şi edificator vernisaj se încadrează perfect în evenimentele frumoase şi îmbucurătoare care se întîmplă în Republica Moldova. Marele poet Mateevici a pledat pentru un viitor luminos al Basarabiei iar acum, în contextul evenimentelor de la Vilnus, acest viitor e mai aproape ca niciodată.” a menţionat Ion Hadârcă.

La deschiderea oficială au luat cuvânt acad. Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chişinău, poetul şi deputatul Ion Hadârcă, membru-corespondent al AŞM şi profesorul Vasile Bahnaru, directorul Institutului de Filologie al AŞM.

Evenimentul a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, (str. 31 August 1989 nr.121 A, Chişinău).

Sursa: reformapl.md

Valeriu Saharneanu: Spaţiul ex-sovietic: din iadul robiei iese cine poate PLR a susţinut o conferinţă de presă cu tema “Summitul de la Vilnius — şansa europeană a Republicii Moldova”