Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator a organizat şedinţa Consiliului Politic Naţional

|versiune pentru tipar||
PLR / 12 aprilie 2014
Partidul Liberal Reformator

Ieri, 11 aprilie, la sediul Partidului Liberal Reformator s-a reunit Consiliul Politic Naţional al PLR.

La eveniment au participat aproape 200 de delegaţi: deputaţi, miniştri, preşedinţi ai Organizaţiilor Teritoriale PLR.

Principalele subiecte discutate la şedinţă au fost: evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova şi din regiune, desfăşurarea Conferinţelor Organizaţiilor Teritoriale şi de Tineret ale partidului şi alte aspecte organizatorice.

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă a vorbit în deschidere despre rezultatele obţinute în termen scurt de PLR şi de Coaliţia de guvernare, inclusiv şi despre obţinerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană şi semnarea Acodului de Asociere. În acest context, Ion Hadârcă s-a referit şi la importanţa ratificării acestui Acord în Parlamentul Republicii Moldova.

Ion Hadârcă a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă Ucraina, menţionând că joi, co-preşedinta PLR, Ana Guţu a votat, alături de majoritatea membrilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru ca delegaţia Federaţiei Ruse la APCE să fie lipsită de dreptul de a se pronunţa asupra deciziilor, în semn de penalizare pentru atitudinea Rusiei de a nu respecta Acordurile Internaţionale pe care le-a semnat.

Un alt subiect discutat a fost Campania de informare a PLR despre integrarea europeană a Republicii Moldova.Co-preşedintele Partidului Liberal Reformator Oleg Bodrug a vorbit la Consiliu despre importanţa informării corecte şi echilibrate a cetăţenilor privind beneficiile directe ale integrării în Uniunea Europeană. Oleg Bodrug a menţionat că o astfel de Campanie va fi desfăşurată şi de către Coaliţia Pro-Europeană.

În cadrul Consiliului, reprezentanţii din teritoriu au oferit informaţii despre evoluţia filialelor Partidului Liberal Reformator în teritoriu. Totodată, conform planului stabilit, s-a decis că în perioada imediat-următoare Partidul Liberal Reformator va continua Conferinţele Teritoriale în vederea consolidării echipelor partidului pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Sursa: www.plr.md

Tineretul Liberal Reformator a organizat Conferinţă Teritorială la Soroca Organizaţiile Partidului Liberal Reformator din Orhei şi Briceni au organizat Conferinţe Teritoriale