Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Primarul de Slobozia Mare a prezentat raportul de activitate în faţa consătenilor

|versiune pentru tipar||
PLR / 14 aprilie 2014
Partidul Liberal Reformator

Valentina Carastan, Primarul satului Slobozia Mare din raionul Cahul a prezentat în faţa locuitorilor satului Raportul de activitate pentru anul 2013.

Pe parcursul anului trecut, Primăria Slobozia Mare a realizat 12 proiecte de infrastructură locală: finisarea apeductului, reparaţia Casei de Cultură, amenajarea trotuarelor, plombarea drumului central, reabilitarea a două poduri locale, reparaţia grădiniţei de copii, construcţia unui bloc sanitar şi a unei cantine pentru liceul din localitate, reamenajarea stadionului, iluminarea stradală şi alte proiecte de importanţă majoră pentru locuitorii satului.

De asemenea Primarul a vorbit şi despre proiectele pentru anul 2014 care ţin de reabilitarea instituţiilor cu menire socio-culturală, extinderea şi modernizarea infrastructurii locale.

Conform doamnei Carastan, obiectivul principal al activităţii Primăriei şi a sa în calitate de Primar este atragerea investiţiilor şi implementarea proiectelor de dezvoltare locală pentru asigurarea unui confort maxim de viaţă în localitate.

În cadrul întrunirii, cetăţenii au avut ocazia să se expună pe marginea problemelor locale, să discute despre proiectele de dezvoltare a localităţii pentru anul curent.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi deputatul Ana Guţu, Copreşedinte a Partidului Liberal Reformator şi Nicolae Bălcănuţă, liderul organizaţiei teritoriale PLR Cahul.

În alocuţiunea sa, Ana Guţu a menţionat faptul că dezvoltarea locală este o prioritate a Partidului Liberal Reformator şi a Coaliţiei Pentru Integrare Europeană. Ea a accentuat că Uniunea Europeană este principalul partener de dezvoltare a Republicii Moldova iar fondurile europene disponibile pentru finanţarea proiectelor de infrastructură locală vor fi tot mai mari, cu fiecare pas făcut de Republica Moldova în procesul de integrarea europeană.

Astfel de prezentări publice a rapoartelor de activitate a primarilor vor fi organizate în toate localităţile conduse de primari membri ai Partidului Liberal Reformator. Aceste acţiuni se încadrează în strategia PLR de promovare a unui nou model de administrare publică locală, bazat pe democraţie, transparenţă şi colaborare activă cu cetăţenii.

Sursa: www.plr.md

Organizaţiile Partidului Liberal Reformator din Orhei şi Briceni au organizat Conferinţe Teritoriale Partidul Liberal Reformator a lansat Campania de promovare a integrării europene a Republicii Moldova