Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator: prestanţă europeană la Congresul Internaţionalei Liberale

|versiune pentru tipar||
PLR / 25 aprilie 2014
Partidul Liberal Reformator

Paridul Liberal Reformator participă, în perioada 24–27 aprilie, la cel de-al 59-lea Congres al Internaţionalei Liberale care se desfăşoară la Rotterdam, Olanda.

PLR este reprezentat la eveniment de către deputatul Valeriu Saharneanu, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) Tudor Ulianovschi şi vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator Dorin Dusciac. În cadrul lucrărilor Congresului, PLR a susţinut aplicaţia oficială pentru a deveni membru a Internaţionalei Liberale.

Prezentarea Partidului Liberal Reformator, în cadrul Congresului, a fost făcută de către Tudor Ulianovschi.

Deputatul Valeriu Saharneanu a vorbit, în discursul său, despre securitatea regională şi rolul partidelor în asigurarea acesteia.

Vicepreşedintele PLR pentru diasporă a abordat subiectul migraţiei, dar şi rolul organizaţiilor politice în relaţia cetăţenilor din diasporă cu statul din care vin.

Internaţionala Liberală este o organizaţie ce reuneşte partidele de orientare liberală din întreaga lume, fiind constituită la congresul mondial al liberalilor de la Oxford din 1947.

Din Internaţionala Liberală fac parte peste 100 de partide politice şi organizaţii afiliate, iar scopul proclamat al al acestei organizaţii este să întărească legăturile dintre partidele liberale, să contribuie la consolidarea unei societăţi bazate pe libertate individuală, responsabilitate personală şi justiţie socială, şi să furnizeze mijloacele necesare cooperării şi schimbului de informaţii dintre organizaţiile membre din toată lumea.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Tatiana Potîng, ajutată de o echipă de tineri, a primenit mormântul lui Anton Crihan Partidul Liberal Reformator — membru observator al Internaţionalei Liberale