Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator felicită cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia obţinerii liberei circulaţii în UE

|versiune pentru tipar||
PLR / 28 aprilie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator felicită din inimă cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia obţinerii celei mai mari valori europene — libera circulaţie în statele membre ale UE! Vă asigurăm că această realizare se datorează DUMNEAVOASTRĂ — CETĂŢENILOR REPUBLICII MOLDOVA, care muncesc aici sau peste hotare, contribuind plenar la prosperarea acestui stat. Năzuinţele europene ale cetăţenilor, exprimate prin vot la alegerile din noiembrie 2010, devin realitate. Vă mulţumim pentru susţinere şi încredere!

Astfel, cetăţenii Republicii Moldova sunt liberi, începând de astăzi, 28 aprilie, să călătorească în spaţiul Schengen, dar şi în Bulgaria, România, Cipru şi Croaţia, fără vize pe un termen de până la 90 de zile în decurs jumătate de an. Acest fapt le va permite să viziteze ţări şi locuri, pe care până acum nu au avut posibilitatea, să cunoască şi să se apropie mai mult de cultura ţărilor europene şi să-şi reîntregească familiile. Mulţi dintre cetăţenii Republicii Moldova sunt stabiliţi de ani buni în ţările Uniunii Europene şi au deja un loc de muncă legal sau îşi fac studiile la prestigioase universităţi, însă, există şi persoane care până acum se aflau ilegal pe teritoriul UE, iar liberalizarea vizelor le va permite să se întoarcă acasă la familiile lor sau să-şi legalizeze prezenţa şi activitatea acolo.

Liberalizarea Regimului de vize cu Uniunea Europeană a avut mai multe etape, iar primul pas important a fost decizia Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European de a vota Raportul cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. A urmat apoi votul din Parlamentul European la 27 februarie curent, decizia Consiliului UE la 14 martie, aprobare a deciziei la nivelul Preşedinţilor Consiliului UE şi Parlamentului European, publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi intrarea ei în vigoare astăzi.

Menţionăm, că acest parcurs european a fost posibil datorită deciziei celor şapte deputaţi din consiliul de reformare al Partidului Liberal, care au decis să voteze guvernul pro-european la 31 mai 2013.

Reiterăm că Partidul Liberal Reformator va continua să implementeze angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa cetăţenilor în ceea ce priveşte integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Iar următorul pas în acest sens este semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu UE şi ratificarea lui în actualul Parlament. Considerăm că prin eforturile noastre comune, şi acest pas poate fi realizat mai curând decât termenul stabilit anterior, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator — membru observator al Internaţionalei Liberale Ion Hadârcă: 28 aprilie este ziua construirii punţilor libertăţii