Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Întâlnirea preşedintelui PLR, Ion Hadârcă, cu o delegaţie din Lituania

|versiune pentru tipar||
PLR / 17 iunie 2014
Partidul Liberal Reformator

Luni, 16 iunie curent, preşedintele Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, a avut o întrevedere cu o delegaţie din Lituania. Din delegaţie au făcut parte ex-prim-ministrul lituanian, domnul Andrius Kubilius, şi domnul Audronius Ažubalis- ex-ministru de externe al Lituaniei.

Oficialii au apreciat drept un succes veritabil parafarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb cu Uniunea Europeană şi obţinerea pentru ţara noastră a Regimului Liberalizat de Vize cu UE, arătându-şi susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, oaspeţii au lăudat decizia Partidului Liberal Reformator de a menţine la guvernare, cu anumite riscuri, Coaliţia Pro-Europeană.

“Cu siguranţă Rusia va încerca să destabilizeze situaţia în preajma semnării Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE. Ar putea boicota produsele moldoveneşti sau ar putea impune vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar trebuie să continuaţi calea europeană şi UE să găsească strategia potrivită pentru a susţine ţările din Parteneriatul Estic în acest sens. Rusia poate fi ajutată prin renunţarea la ideile imperialiste”, a declarat fostul prim-ministru al Lituaniei, Andrius Kubilius.

Preşedintele PLR, Ion Hadârcă, a mulţumit oficialilor lituanieni pentru mesajele de susţinere transmise în preajma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a menţionat că ţara noastră mizează în continuare pe suportul Lituaniei în ceea ce priveşte integrarea europeană a Republicii Moldova. Ion Hadârcă s-a referit şi la situaţia din regiune, apreciind drept pozitivă evoluţia politicii externe a Ucrainei.

“Suntem pentru menţinerea unei relaţii corecte cu Federaţia Rusă, iar în privinţa regiunii transnistrene optăm pe formatul «5+2», întrucât acesta este singurul care poate menţine integritatea Republicii Moldova. De asemenea, optăm pentru înlocuirea forţeleor pacifiste din regiune cu un mandat civil, acreditat internaţional”, a declarat Ion Hadârcă.

La finalul întâlnirii s-a pus accentul pe intensificarea relaţiilor de colaborare între partidele politice din cele două ţări care promovează politici şi idei similare. Totodată, oficialii i-au urat succes Partidului Liberal Reformator în alegerile parlamentare din această toamnă.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Întruniri regionale ale Partidului Liberal Reformator Ana Guţu solicită tragerea la răspundere a persoanelor care sfidează regimul constituţional din Republica Moldova