Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR cere Consiliului Superior al Magistraturii să verifice acţiunile judecătorilor care sabotează examinarea legalităţi concesiunii Aeroportului Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLR / 14 iulie 2014
Partidul Liberal Reformator

PLR a sesizat astăzi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi a solicitat verificarea legalităţii acţiunilor unor magistraţi din cadrul Judecătoriei sectorului Buiucani, mun. Chişinău, sectorului Botanica, mun. Chişinău şi Curţii de Apel Chişinău.

Respectând principiul prezumţiei nevinovăţiei, PLR consideră că în acţiunile unor magistraţi există elemente ce denotă lipsă de integritate şi verticalitate în aspectul aplicării coerente a legislaţiei. Încălcările procedurale comise de către magistraţii în dosarul “Aeroportul Internaţional Chişinău” au fost reflectate în conferinţa susţinută de către PLR la 18 iunie 2014.

Sesizarea CSM-ului se încadrează în şirul acţiunilor PLR îndreptate spre anularea actelor Guvernului care stau la baza concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău.

Pe lângă ilegalităţile comise de către Guvern în faza pre-concesionare, în ultima perioadă se întâmplă evenimente care denotă că această concesionare a Aeroportului a fost o gafă de proporţii comisă de către Guvern, în detrimentul intereselor societăţii. Astfel, la 27 iunie 2014 compania “Air-Moldova” a anunţat despre anularea curselor de zbor Chişinău-Moscova motivând că autorităţile aviatice din Federaţia Rusă nu permit operarea zborurilor. Ultimii nu au oferit vreo explicaţie.

Fiind un obiect strategic de importanţă naţională majoră, Aeroportul Internaţional Chişinău trebuie să revină sub controlul autorităţilor statului, or administrarea lui de către o companie rusească în condiţiile geopolitice actuale şi în contextul acţiunilor subversive ale Federaţiei Ruse, periclitează mai multe domenii ale securităţii naţionale.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Tineretul Liberal Reformator a constituit organizaţie la Leova Partidul Liberal Reformator a desfăşurat Conferinţă Teritorială la Dubăsari