Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Tinerii Liberal Reformatori au discutat desprte viitorul european al Moldovei, în cadrul unei şcoli de vară la Cahul

|versiune pentru tipar||
PLR / 1 septembrie 2014
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator din Moldova în colaborare cu Institutul de Studii Liberale, Partidul Liberal Reformator din România şi Fundaţia Friedrich Naumann din Germania au organizat sâmbătă, 30 august şcoala de vară pentru tineri “Viitorul European”.

Moderatorul evenimentului a fost Vitalie Catană, coordonatorul Institutului de Studii Liberale din Moldova, care a dat un ton interactiv evenimentului, mai ales în cadrul sesiunilor de lucru.

La eveniment s-au întrunit tineri din raioanele de sud ale ţării. În cadrul celor două ateliere de lucru, participanţii la şcoala de vară au analizat ce înseamnă pentru ei Uniunea Europeană, dar şi temerile şi speranţele lor în relaţiile Republicii Moldova cu UE. Printre cele mai interesante idei menţionate de tineri au fost: “Pentru noi Europa înseamnă pace, trai decent, transparenţă, locuri de muncă, economie dezvoltată, reforme în sistemul educaţional, justiţie corectă, mass media liberă şi eradicarea corupţiei”.

Invitaţi şi speakeri la eveniment au fost coordonatorul de proiecte al Fundaţiei Friedrich Naumann, Raimar Wagner, directorul ISL România, Cristian David, copreşedintele Partidului Liberal Reformator din Moldova Oleg Bodrug, coordonatorul Tineretului Liberal Reformator din Moldova, Maxim Guţu, deputatul Valeriu Saharneanu, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Sergiu Gheţiu şi viceministrul Mediului Dorin Dusciac.

Oleg Bodug, copreşedinte PLR, a subliniat faptul că Partidul Liberal Reformator promovează aceleaşi valori liberale care au stat şi la baza construcţiei Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în raionul Cahul. Partidul Liberal Reformator va mai organiza alte două şcoli de vară pentru tineri la Chişinău şi Bălţi.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator felicită cetăţenii cu Ziua Limbii Române Alegerile din 30 noiembrie, discutate de către reprezentanţii PLR la întrevederea cu delegaţia ODIHR