Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Întîlnire cu europarlamentarul PNL din România Cristi Busoi

|versiune pentru tipar||
PNL / 13 decembrie 2008
Partidul Naţional Liberal

Simbata, 13 decembrie, la sediul Partidului National Liberal, a avut loc o intilnire a conducerii PNL si a conducerii Organizatiei Tinerilor National-Liberali, a Organizatiei femeilor National-Liberale cu europarlamentarul PNL din Romania Cristi Silviu Busoi. Temele discutate la intilnire au vizat agenda UE, pozitia UE fata de R.Moldova, relatiile dintre R.Moldova si Romania, activitatea europarlamentarilor romani pe dimensiunea celui de-al doile astat romanesc.

Cristi Busoi este la Chisinau intr-o vizita de cooperare si participa duminica, 14 decembrie, la Leo Grand, la invitatia Miscarii Actiunea Europeana, la o conferinta internationala in problema perspectivelor de integrare europeana a R.Moldova.

La intilnirea cu membrii PNL Cristi Busoi a vorbit despre atitudinea UE fata de actuala conducere a R.Moldova, despre starea democratiei in R.Moldova, despre interventiile sale in Parlamentul European in problema Republicii Moldova, despre PNL din Romania si colaborarea cu organizatii internationale, care pot desfasura proiecte menite sa democratizeze si sa liberalizeze societatea si economia.

In cadrul dialogului cu membrii PNL, au fost abordate problemele legate de redobindirea cetateniei romane si de cauzele cooperarii directe dificile dintre Romania si R.Moldova, de mesajele partidelor de opozitie din Republica Moldova, despre istoria dramatica ce a despartit doua parti ale aceluiasi stat. Europarlamentarul Cristi Busoi a prezentat un ghid practic cu tematica “Cum sa cistigi alegerile uninominale” si a promis sa continue a-i sustine pe cetatenii R.Moldova, a promova, si pe viitor, proiecte menite sa contribuie la dezvoltarea relatiilor dintre Romania si R.Moldova.

Cristi Busoi este si membru al Comitetului de Relatii Externe in Parlamentul European, membru al Comitetului de Piata Interna si de Protectie a Consumatorului, membru al BPC al PNL din Romania.

Serviciul de presă al PNL
Tineri naţional-liberali au protestat în faţa Parlamentului pentru Pro TV Chişinău Drumul Republicii Moldova spre Europa trece prin Romania