Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La Sîngerei s-a constituit filiala raională a OTNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 ianuarie 2009
Partidul Naţional Liberal

Marti, 6 ianuarie, tinerii national-liberali din raionul Singerei s-au constituit in filiala teritoriala a Organizatiei Tinerilor National-Liberali.

Tineri din mai multe sate, dornici sa cunoasca starea de lucruri din politica si sa se orienteze corect in perspectiva alegerilor parlamentare, sa ii convinga pe parinti si pe bunici sa aleaga optiunea europeana pentru Republica Moldova, s-au intrunit intr-o conferinta, ca sa-si aleaga structura de conducere, ce va activa in strinsa legatura cu Organizatia teritoriala Singerei a Partidului National Liberal. Problemele ce ii framinta pe tineri, sint posibilitatea de a studia unde doresc, de a avea locuri de munca dupa studii, de a-si putea intemeia o familie si a ramine sa munceasca aici, acasa, nu in strainatate, unde e greu sa mergi, dar de unde e si mai greu sa revii, sa aiba de lucru si parintii, iar bunicii sa primeasca pensii ce sa le asigure supravietuirea.

Tinerii au acces la Internet, se informeaza asupra a ceea ce are loc in lume si nu vor sa traiasca izolat. Ei incep sa inteleaga, tot mai clar, ca implicarea in viata politica inseamna a contribui la schimbarea situatiei, la obtinerea unui Guvern democratic in stat, care sa le asigure tuturor drepturi si libertati, un trai decent, reforme, prin care R.Moldova sa recupereze anii pierduti sub regimul comunist. Parintii care muncesc in Rusia sau in tarile europene se intorc acasa si nu au locuri de munca, fapt ce complica viata familiei. Dar nici sa muncesti departe de casa si sa nu fii alaturi de familie ani in sir nu fac viata mai buna. Tinerii vor sa circule liber peste tot, sa aba studii de calitate, sa acceseze la functii publice prin concurs, sa poata lua credite, ca sa aiba o casa. Pentru aceasta, cele mai bune cadre, pregatite si in strainatate si aici, trebuie sa poate aplica acasa cunostintele dobindite.

La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Veaceslav Ombun, liderul Organizatiei Tinerilor National-Liberali, vicepresedinte al PNL, Mihai Birsan, presedintele Organizatiei teritoriale Singerei a PNL, Anatol Spinu, vicepresedinte al OT Singerei a PNL.

In functia de presedinte al OTNL — Singerei a fost ales Oleg Dubenco, iar in functia de vicepresedinti — Victor Covas si Ion Ropot. Din Biroul OTNL — Singerei mai fac parte Petru Curciuc, Veaceslav Spinu si Mihai Lupusor. Secretar al OTNL a fost aleasa Veronica Guzun.

Serviciul de presă al PNL
Partidul Naţional Liberal la doi ani după reconstituire În Grigoriopol, speranta ramine vie