Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Anatol Revenco este preşedintele-interimar al PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 9 februarie 2009
Partidul Naţional Liberal

Pe 1 februarie a avut loc sedinta Delegatiei Politice Nationale a Partidului National Liberal, pe a carei ordine de zi au figurat trei chestiuni: alegerea dlui Anatol Revenco, membru al Biroului Permanent Central, in functia de vicepresedinte al PNL; demisia dnei Vitalia Pavlicenco din functia de presedinte al PNL si renuntarea la calitatea de membru al acestui partid; fixarea datei congresului PNL, de unificare cu Miscarea Actiunea Europeana.

La chestiunea întîi Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL, a propus candidatura dlui Anatol Revenco, membru al Biroului Permanent Central, pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, propunere votata unanim de membrii DPN, care au dispus si preluarea, de catre vicepresedintele ales, a prezidarii in continuare a sedintei.

La chestiunea a doua de pe ordinea de zi Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal, i-a anunţat pe membrii DPN că a depus o cerere prin care şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PNL şi a renunţat la calitatea de membru al partidului.

Membrii DPN au luat act de aceasta demisie.

In continuare, s-a examinat chestiunea neparticiparii PNL cu lista proprie la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 si convocarii adunarilor generale ale organizatiilor teritoriale pentru desemnarea delegatilor la congresul de unificare a PNL cu Miscarea Actiunea Europeana, care va avea loc pe data de 9 mai, de Ziua Europei. Aceste hotariri au fost votate de membrii DPN.

In acceasi zi a avut loc sedinta Biroului Permanent Central, la care, conform Statutului PNL, Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, a fost desemnat, pina la urmatorul congres, in functie de presedinte-interimar al Partidului National Liberal, cu preluarea imediata a conducerii depline a formatiunii.

Anatol Revenco, presedintele-interimar al PNL a adresat Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova un demers prin care a informat despre sedinta DPN si deciziile adoptate, in vederea introducerii schimbarilor respective in datele despre PNL din Registrul partidelor.

Serviciul de Presă al PNL
Mulţumim celor peste 51 de mii de vizitatori ai site-ul www.pnl.md! Au avut loc lucrările Congresului al II-lea al PNL