Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Mesaj de felicitare pentru Alexandru Mosanu

|versiune pentru tipar||
PNL / 19 iulie 2012
Partidul Naţional Liberal

Multstimate domnule Alexandru MOŞANU,

Consiliul Unirii, care s-a format cu sprijinul Dumneavoastră major şi din care face parte şi Partidul Naţional Liberal, alături de alte formaţiuni politice şi asociaţii ale românilor de pretutindeni, ce împărtăşesc obiectivul Unirii celor două state româneşti, Vă transmite cele mai frumoase urări de bine şi de sănătate cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 80 de ani.

Dumneavoastră, domnule Alexandru Moşanu, aţi dat dovadă de verticalitate, curaj şi principialitate ca istoric şi ca om politic, precum şi în calitate de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă, când aţi rezistat în faţa ofensivei forţelor care s-au opus şi care continuă să se opună Mişcării de renaştere naţională a românilor din Basarabia.

În funcţia de preşedinte al Asociaţiei Istoricilor din Moldova şi de redactor-şef al revistei “Destin Românesc”, aţi propagat ferm adevărul despre istoria românilor. Este o mândrie pentru noi toţi, care Vă iubim, că aţi devenit, în 1993, membru de onoare al Academiei Române.

În calitate de preşedinte al Congresului Intelectualităţii (din 1994), de deputat al Parlamentului Republicii Moldova (1990–2001), aţi avut o contribuţie decisivă la elaborarea unor acte legislative privind Drapelul Republicii Moldova şi Imnul “Deşteaptă-te, române!” Aţi format un mare număr de discipoli politici, care vă poartă un respect profund, printre aceştia fiind şi persoana mea, Vitalia Pavlicenco.

Vă mulţumim, în numele PNL, că ne-aţi fost alături, printr-un cuvânt încurajator puternic, la Congresul al treilea, ca luptător dintotdeauna pentru idealul Unirii cu Ţara Românească.

Noi nu ne vom abate de la acest drum şi suntem fericiţi să Vă urăm azi “La Mulţi Ani!”

Vitalia Pavlicenco,
preşedintele Partidului Naţional Liberal,
copreşedinte al Consiliului Unirii

Sursa: www.pnl.md

CU salută condamnarea crimelor comunismului în Parlamentul de la Chişinău Poziţia PNL din Republica Moldova faţă de referendumul de la 29 iulie din România