Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL şi-a şinut şi şedinţa DPN

|versiune pentru tipar||
PNL / 29 iunie 2013
Partidul Naţional Liberal

După participarea membrilor Delegaţiei Politice a PNL, împreună cu echipele de bază din teritoriu, la Marşul Demnităţii Naţionale, ei au venit la sediul formaţiunii şi şi-au ţinut şedinţa trimestrială. Cu toate că 28 iunie a fost o zi de lucru, la Marşul unionist organizat de PNL au mers în coloane reprezentanţi din 20 de raioane ale R.Moldova.

Oamenii au rămas mulţumiţi că acţiunea s-a desfăşurat în condiţii civilizate şi nu au fost urmăriţi de contramanifestanţi din rândul forţelor proruse antiromâneşti.

Poliţia şi-a făcut datoria şi a declarat că “nu mai este ce a fost”, că responsabilii pentru ordinea publică respectă legea şi vor asigura securitatea manifestanţilor, ceea ce a şi fost. Aşa s-a întâmplat că mitingul de doliu de la începutul acţiunii a coincis cu aflarea în incinta Academiei de Ştiinţe a corpului neînsufleţit al marelui patriot român Dumitru Matcovschi. Prin înţelegere cu membrii familiei, dar şi urmare a programului participanţilor la acţiunea publică stradală a unioniştilor, mitingul a început la ora 11.15, cooana a plecat în Marş din faţa Academiei la 12.30, după ce Serviciul Divin, oficiat de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, a fost şi pentru liniştea sufletului şi pentru primirea la Domnul a unuia dintre simbolurile românismului în Basarabia, Dumitru Matcovschi.

Şi timpul a ţinut cu participanţii la Marşul de doliu, la Marşul Demnităţii Naţionale. Nu a fost prea cald şi totul a decurs rapid, fără incidente. Soborul de preoţi au sfinţit Piaţa Marii Adunări Naţionale, după ce a fost pângărită de echipa venită pe 9 mai în frunte cu Dmitri Rogozin.

Apoi, în faţa Ambasadei Rusiei foşti ofiţeri, care au apărat integritatea celui de-al doilea stat românesc, în frunte cu Anatolie Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război “Tiras-Tighina”, au dat foc portretului lui Dmitri Rogozin, cel care ne umileşte continuu, care a împuşcat în românii noştri la Nistru, cel care ne-a făcut “porci”.

Manifestanţii au cerut guvernanţilor declararea lui Rogozin drept persona non-grata şi obţinerea scoaterii trupelor ruse de ocupaţie, au scandat “Unire!”, “Basarabia e România” ş.a. slogane.

Membrii DPN au luat act de Raportul Biroului Permanent Central cu privire la activitatea în ultimele trei luni, au aprobat — şi la miting, şi mai târziu — textul Rezoluţiei acţiunii unioniste, au luat alte decizii, de ordin organizatoric.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

S-a stins un mare patriot român CU va cere Procuraturii să se sesizeze urmare a ameninţărilor “revoluţionare” ale comuniştilor