Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă al Consiliului Unirii în ajunul vizitei lui Kirill

|versiune pentru tipar||
PNL / 6 septembrie 2013
Partidul Naţional Liberal

Joi, 5 septembrie, a avut loc şedinta tradiţională a membrilor activi ai Consiliului Unirii. Au fost luate în dezbatere cîteva chestiuni — participarea la flash-mob-ul din 2 septembrie împotriva vizitelor vicepremierului rus Dmitri Rogozin şi Patriarhului rus Kirill, lipsa de caracter, verticalitate şi demnitate ale actualilor guvernanţi; participarea componentelor Platformei unioniste Consiliului Unirii la acţiunile de protest iniţiate de membrii Platformei civice “Acţiunea-2012” pentru 7 septembrie; agenda CU pentru perioada de pînă la sfârşitul anului.

Astfel, au fost exprimate opinii pozitive despre prestaţia cetăţenilor din R.Moldova şi România, prezenţi la flash-mob-ul de luni, 2 septembrie, din faţa Guvernului, unde a fost exprimată în mod tranşant poziţia de dezaprobare a comportamentului guvernanţilor care au decis să îi primească şi să stea la masa de discuţii şi la alte mese cu exponenţi ai cercurilor imperiale ruseşti, care — prin declaraţiile lor obraznice — sfidează Republica Moldova. Participanţii au fost locuitori din mai multe unităţi administrative, români de pe ambele maluri ale Prutului şi membri ai Acţiunii-2012. S-au dat declaraţii şi interviuri care, însă, au fost blocate sau redate partial şi trunchiat de presa controlată de partidele antiromâneşti. Consiliul Unirii exprimă recunoştinţă mediilor care au redat obiectiv în reportajele lor evenimentul flash-mob-ului de demnitate al unioniştilor, în special postului de radio al Reîntregirii Vocea Basarabiei, care oferă CU oportunitatea de a-şi informa cetăţenii despre activitatea unioniştilor.

Consiliul Unirii va participa la programul de manifestări împotriva prezenţei Patriarhului corupt, reprezentant al cercurilor expansioniste ruseşti, obiect de critică dură şi pentru presa rusă, personaj care — aidoma Puterii de la Kremlin, al cărui instrument este — nu recunoaşte suveranitatea, independenţa identitatea autentică a celui de-al doilea stat românesc, a cărui populaţie trebuie şi VA FI NEAPĂRAT — în mod firesc şi corect în plan canonic — sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, membrii Consiliului Unirii sunt îndemnaţi să se alăture membrilor Acţiunii-2012, care au anunţat adunarea protestatarilor la Monumentul Ştefan cel Mare sâmbătă, 7 septembrie, la ora 13.00, de unde, la 13.30, se va pleca la aeroport, pentru un flash-mob. Ulterior, conform înţelegerilor cu iniţiatorii, se va participa la alte puncte de program, inclusiv, începând cu ora 15.30, în faţa Palatului Naţional, unde se vor distribui materiale informative celor aşteptaţi la “festivitatea dedicată aniversării celor două sute de ani de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău (Palatul Naţional «Nicolae Sulac»)”, cu participarea lui Kirill. Alte puncte din programul protestatarilor vor fi convenite în cadrul manifestărilor.

De asemenea, Consiliul Unirii va examina, în timpul apropiat, eventualitatea convocării unui Congres al unioniştilor, preconizat cu participarea membrilor Platformei CU din România şi din diaspora românească de peste hotare, fapt pentru care va solicita sprijinul doritorilor pentru buna organizare a unui asemenea for. Există şi solicitări de a se tine şedinţe ale CU în unele localităţi din România. Ele vor fi examinate pentru identificarea oportunităţilor de desfăşurare.

Serviciul de presă al CU
Sursa: www.pnl.md

Consiliul Unirii cheamă să se manifeste demnitate în faţa vizitelor emisarilor ruşi CU şi-a precizat agenda pîna la sfîrşitul anului