Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Se depun eforturi continue pentru acţiuni comune de 1 Decembrie

|versiune pentru tipar||
PNL / 22 noiembrie 2013
Partidul Naţional Liberal

La şedinţa tradiţională de joi a membrilor activi ai Consiliului Unirii s-a discutat despre pregătirile pentru 1 Decembrie. Grupul de dialog şi coordonare, creat în şedinţa anterioară de către CU, a raportat despre acţiunileîntreprinse pentru contactarea şi invitarea entităţilor politice şi obşteşti activ, care îşi revendică esenţa românească, la acţiuni comune de Ziua Naţională a României.

La şedinţă a fost prezent, pentru prima oară, primind o invitaţie pentru dialog, un grup de membri ai grupului politic liberal-reformator, cu mandatul de a se familiariza cu intenţiile membrilor Consiliului Unirii pentru 1 Decembrie şi cu oportunităţile de participare la manifestări concertate.

Membrii CU i-au informat pe cei prezenţi că şi-au dat acceptul să participe de 1 Decembrie la acţiuni în spaţiul public, la îndemnul Consiliului Unirii, Mişcarea “Antimafie” (Sergiu Mocanu), Partidul Popular (Alexandru Oleinic). Dintre manifestările anunţate şi cunoscute sunt Lanţul uman “ÎnCercUnim Guvernul” Republicii Moldova, la propunerea Platformei civice “Acţiunea-2012”, începând cu ora 14.00 din faţa Liceului teoretic româno-francez “Gheorghe Asachi”, se preconizează o depunere de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, însă unele puncte posibile din Program depind de decizia Partidului Liberal de a face sau de a nu accepta desfăşurarea în comun a unei suite de acţiuni pe 1 Decembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

În şedinţa de la Primărie, în care au discutat toţi solicitanţii de dispoziţii pentru 1 Decembrie pentru Piaţa Marii Adunări Naţionale, inclusiv PNL, ca o componentă a Consiliului Unirii, s-a anunţat că PL a depus înaintea tuturor cerere prealabilă şi urmează acum să accepte sau să respingă oferta Consiliului Unirii de a se sărbători în comun Ziua Naţională a României.

Săptămâna viitoare membrii CU şi entităţile care au acceptat o acţiune comună, vor oferi o conferinţă de presă, în care vor anunţa opinia publică despre ultimele decizii şi precizări în ajunul zilei de 1 Decembrie. Se aşteaptă răspunsul de la PAD (Mihai Godea), PL (Mihai Ghimpu), precum şi o coordonare cu Forul Democrat al Românilor (Nicolae Dabija).

Serviciul de presă al CU
Sursa: www.pnl.md

Comunicat de presă al PNL legat de manifestările publice preconizate pentru lunile următoare Conferinţa de presă a unioniştilor în ajunul Zilei Naţionale a României