Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

La conferinţele teritoriale PNL “am aflat” că partidele parlamentare sunt clanuri administrative

|versiune pentru tipar||
PNL / 16 iunie 2014
Partidul Naţional Liberal

In zilele de la sfirsitul saptaminii trecute si-a tinut conferintele teritoriale in citeva raioane. Cu aceasta ocazie s-a discutat despre situatia politica, economica si sociala din unitatile administrativ-teritoriale respective, care este una dezastruoasa sub aspect politic si moral.

Membrii PNL din teritoriu au participat, in acesti ani, la toate actiunile de rasunet organizate de Platformele unioniste Consiliul Unirii si Actiunea-2012, s-au implicat pentru desfasurarea unui recensamint obiectiv.

Calitatea de national-liberali nu inseamna nicio dependenta administrativa, materiala sau financiara de entitatea politica din care persoana face parte. De aceea, membrii si simpatizantii PNL sunt oameni liberi, care abordeaza problemele fara nicio frica legat de ce vor gindi cei carora le sunt adresate intrebarile sau in fata caror sunt formulate opiniile de catre membrii partidului de toate virstele.

Astfel, dupa activitatea desfasurata in acesti ani, din PNL fac parte partid oameni cu principii si convingeri, care — desi situatia politica din R.Moldova e inca una antiromaneasca — sunt indrazneti si impartasesc optiunea unionista, crezind in ea si fiind dezamagiti de actul guvernarii de catre “cei cu studii prin Romania”, dar care ramin, in interes politic oneros, pe un mesaj si un segment de populatie neevoluata, prorusa, antieuropeana si antiromaneasca.

Acesti dubiosi lideri politici cultiva peste tot in teritoriu fariseismul prin inversarea valorilor cu care se erijeaza in declaratiile facute la televiziunile controlate tot de ei Astfel, primari ai compontelor politice ale coalitiei zise proeuropene, umbla cu Panglica Sf.Gheorghe la masini, practica o coruptie inimaginabila la toate nivelurile si in toate structurile. Justitia e la pamint si in raioane.

Partidele parlamentare sunt partide administrative, clanuri de coruptie si traficante de influenta in scopuri de reperpetuare la putere pentru inavutire prin ilegalitati si fraude. Ei isi organizeaza conferintele teritoriale sau inmineaza carnete de partid cu miile dupa principiul amenintarii cu demiterea din serviciu daca respectivul invatator, medic, telefonist sau padurar nu devine membru al partidului din care face parte ministrul sau seful agentiei/departamentului respectiv. Daca miine un minister, de exemplu, al ecologiei, trece la alt partid, toti padurarii vor deveni membri ai altui partid, poate ca, deja, nereformator.

Dezbaterile cu echipele PNL din Edinet, Balti si Ocnita au durat ore in sir, in care s-a confirmat ca mesajul Unirii cu Romania, adoptat de PNL pe 17 aprilie 2010 si votat in Statutul unionist al PNL la congresul al 3-lea al PNL, din 3 decembrie 2011, este unul corect, imbratisat si de Presedintele Romaniei, de reprezentanti ai unor partide din Romania, sperindu-se sa devina unul general si national pe ambele maluri ale Prutului.

O intrebare permanenta si o meditare constanta este subiectul coagularii fortelor romanesti in fata pericolelor rusesti, extremiste, nemultumirea fata de lipsa de masuri din partea unui stat nefunctional in legatura cu mai multe provocari separatiste si extremiste in contextul zonal al razboiului din Ucraina, purtat de statul-agresor Rusia.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

Apelul Consiliului Unirii către forţele democratice la solidaritate naţională şi invitaţie la Marşul din 28 iunie Tînărul Ion Vacarenco, ucis bestial vineri, era membru al PNL