Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Priorităţile în activitatea Platformei unioniste Consiliul Unirii

|versiune pentru tipar||
PNL / 6 martie 2015
Partidul Naţional Liberal

Pe 5 martie a avut loc prima şedinţă a membrilor activi ai Consiliului Unirii din acest an. S-au mai desfăşurat acţiuni cu participarea unioniştilor din Platforma CU în ianuarie — de Ziua lui Eminescu şi de Ziua Unirii — acţiuni ce au demonstrat că această Platformă unionistă rămâne ataşată, cu demnitate, obiectivului şi aspiraţiei de unitate naţională românească, cinstind istoria şi memoria strămoşilor care au luptat sincer şi cu sacrificiu pentru acest ideal.

Cei prezenţi au abordat mai multe chestiuni, printre care: recontactarea personală şi sesizarea fondatorilor şi a semnatarilor CU asupra modului de funcţionare, de organizare, asupra agendei şi a structurii funcţionale a Platformei unioniste, asupra eforturilor de stabilire a legăturilor cu “Prietenii Unirii” din România, asupra oportunităţii cooperării cu partidele ce au în potenţialul ideologic mesajul românesc şi unionist.

Consiliul Unirii cheamă toate partidele care se revendică româneşti, naţionale, autentic proeuropene să adere la această Platformă unionistă, să se procedeze la elaborarea unei agende comune de pregătire a Reîntregirii din 2018, punându-se presiune publică şi asupra liderilor politici din România care, în campaniile electorale, au mesaje unioniste, invocând aspiraţia reunificării celor două state româneşti.

Consiliul Unirii va iniţia săptămâna viitoare o dezbatere comună a membrilor CU şi a reprezentanţilor entităţilor politice şi civice naţionale, de esenţă românească, privind priorităţile în activitatea postelectorală, având în vedere marea dezamăgire din societate, aşteptările acesteia şi activismul unor partide şi platforme.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii
Sursa: www.pnl.md

Declaraţia PNL privind degradarea situaţiei politice şi priorităţile Opoziţiei extraparlamentare PNL cheamă forţele politice la acţiuni pe 27 Martie. Şi se va convoca într-un congres