Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiNOI

Victor Alexeev în vizită la Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
NOI / 10 iulie 2013
Partidul “Noua Opţiune Istorică”

În data de 10 iulie 2013 o delegaţie a Partidului Noua Opţiune Istorică (NOI) din Republica Moldova, condusă de preşedintele Victor Alexeev, a întreprins o vizită de lucru la Bruxelles (Belgia), unde a avut o întâlnire cu domnul Gianni Pittella, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European şi membru al Partidului Democrat din Italia.

Domnul preşedinte Victor Alexeev i-a prezentat prim-vicepreşedintelui Parlamentului European Programul politic al partidului pe care îl conduce, iar apoi s-a trecut la dezbaterea situaţiei cetăţenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul Italiei. Preşedintele Victor Alexeev a venit cu o serie de propuneri în beneficiul moldovenilor aflaţi în afara graniţelor ţării, urmând ca aceste aspecte să fie dezbatute şi cu reprezentanţi ai autorităţilor şi ai partidelor din Italia. Cei doi interlocutori au subliniat şi faptul că cetăţenii moldoveni aflaţi în interiorul Uniunii Europene contribuie cu succes la economia UE prin munca pe care o prestează pe teritoriul statelor membre. Domnul Victor Alexeev a ţinut să sublinieze faptul că cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi acasă cu experienţa acumulată în Uniunea Europeană, pentru a investi în economia naţională şi pentru a contribui la relansarea ţării, cu susţinerea forurilor continentale înainte şi după parafarea documentelor reuniunii UE de anul acesta de la Vilnius, Lituania. De asemenea, preşedintele Partidului Noua Opţiune Istorică (NOI), a adus în atenţia oficialului european faptul că Republica Moldova este singurul stat european extracomunitar cu un număr atât de ridicat de cetăţeni europeni (15% din ansamblul corpului social), care sunt implicaţi direct în procesele politice de pe continent, în special prin participarea la alegerile europarlamentare.

Domnul prim-vicepreşedinte Gianni Pittella s-a arătat un susţinator al intenţiilor pro-europene ale poporului din Republica Moldova, cu care a luat contact în urma vizitelor efectuate oficiale la Chişinău, şi a salutat eforturile de apropiere de Uniunea Europeană. Totodată, domnul Gianni Pittella l-a asigurat pe domnul Victor Alexeev că va fi permanent alături de poporul Republicii Moldova în drumul său către Uniunea Europeană.

Aceste contacte ale conducerii Partidului Noua Opţiune Istorică (NOI) cu oficialii europeni de la Bruxelles vor continua, astfel încât să putem vorbi despre un dialog politic permanent, strâns şi rezultativ, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Biroul de presă al Partidului Noua Opţiune Istorică (NOI)
Sursa: www.optiunea.md

Întrevedere Ion Iliescu — Victor Alexeev, la Bucureşti Victor Alexeev: La 30 noiembrie votăm partidele proeuropene din Moldova