Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPP

Renato Usatîi şi-a onorat promisiunile făcute în campania electorală! A oferit peste un milion de lei pentru acte de caritate

|versiune pentru tipar||
PPP / 22 decembrie 2014
Partidul “Patria”

În Moldova, spre deosebire de alte ţări, nu se decernează Premiul Naţional pentru activităţi caritabile — “Filantropul anului”. Dacă ar fi existat, însă, un astfel de premiu, cu siguranţă ar fi fost câştigat binemeritat de către Renato Usatîi. Tânărul filantrop nu poate rămâne indiferent în faţa durerii, problemelor şi necazurilor oamenilor şi a ajutat deja mai mult de 5000 de oameni care i-au solicitat ajutorul.

Pe parcursul întregului an, Renato Usatîi a dat dovadă nu doar de mult curaj în calitatea sa de politician, ci şi de receptivitate la durerile altora, este un om cu inimă mare care mereu întinde o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate. Renato Usatîi a suspendat activitatea de binefacere, din motive obiective, pe durata campaniei electorale. Totuşi, chiar la bun început, politicianul a declarat că indiferent de situaţia de după alegeri, va continua să ajute oamenii. În timp ce mulţi concurenţi electorali au uitat despre promisiunile lor, liderul partidului “PATRIA”, Renato Usatîi, îşi onorează promisiunile făcute cetăţenilor în cadrul numeroaselor întâlniri pe care le-a avut cu oamenii în diferite localităţi ale ţării.

Confort asigurat pentru studenţii din Bălţi

Chiar pe 1 decembrie, patru cămine studenţeşti ale Universităţii de Stat “A. Russo” din Bălţi au primit în dar de la Renato Usatîi maşini de spălat şi frigidere. “Un grup de studenţi s-au adresat la oficiul lui Renato Usatîi din Bălţi cu rugămintea de a-i ajuta să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai din căminele în care locuiesc. Băieţii au rugat să le fie cumpărate câteva frigidere şi maşini de spălat, întrucât electrocasnicele deja existente în cămine erau insuficiente pentru toţi studenţii. Renato Usatîi a hotărât să le ofere studenţilor 16 maşini de spălat automate şi 16 frigidere. Astfel, în prezent, la fiecare etaj de la cele patru cămine ale Universităţii de Stat «A. Russo» din Bălţi, este câte o maşină de spălat şi un frigider”, — a precizat Nicolai Grigorişin, reprezentantul lui Renato Usatîi la Bălţi. Valoarea electrocasnicelor procurate pentru studenţii din Bălţi este de 148 mii de lei.

Altă instituţie superioară de învăţământ, vizitată de Renato Usatîi în noiembrie, este Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, care a primit în dar de la filantrop 150 mii lei pentru dale de pavaj, care vor fi montate în faţa blocului central administrativ. Usatîi a oferit un cadou şi şcolii sportive din oraşul Cimişlia. În perioada campaniei electorale el a promis că va finanţa procurarea mochetei pentru sala sportivă şi a îndeplinit promisiunea. De asemenea, Victoria Smetanca, studentă la ASEM, originară din Cimişlia, a devenit la sfârşitul anului deţinătoarea bursei lui Renato Usatîi.

Mai multe terenuri de joacă pentru copii

Nu este nevoie să explicăm necesitatea terenurilor de joacă pentru copii bine amenajate. În epoca internetului, părinţii pot să-şi determine copiii să iasă în curte doar în condiţiile în care micuţii au o alternativă pentru computerul de care sunt atât de ataşaţi. Astfel soluţia perfectă este un teren de joacă compus din numeroase elemente. Cu părere de rău, majoritatea reprezentanţilor APL-urilor nu mai ajung la decizia de a organiza activităţi distractive pentru copii, de aceea Renato Usatîi a demarat un proiect amplu de construcţie a terenurilor de joacă în mai multe localităţi ale ţării. Datorită acestuia, “orăşele ale copiilor”, în valoare de 80 mii lei au fost amenajate la Cahul, Ciadâr-Lunga, Floreşti, Făleşti şi Străşeni. Până la sfîrşitul anului, terenuri de joacă vor mai fi instalate la Basarabeasca, Şoldăneşti, Rezina, Taraclia, în satul Novoselovca din raionul Taraclia, la Căuşeni şi la şcoala internat din satul Constantinovo din acelaşi raion. Politicianul a acordat şi 10 mii lei pentru procurarea mobilierului pentru grădiniţa nr. 1 din Căuşeni.

La teatrul “Smeşen Petik” va fi cald

În Moldova există un sigur teatru bulgar, acesta se află la Taraclia şi are peste 30 ani. Din perioada anilor 90, activitatea acestei scene unice în ţara noastră este practic paralizată pe perioada rece a anului. În clădirea neîncălzită nu se pot afla nici artiştii, nici spectatorii. Începând cu anul 2002, administraţia teatrului a cerut în repetate rânduri conducerii locale şi republicane să rezolve problema respectivă şi să gazifice clădirea teatrului “Smeşen Petik”, însă fără succes. Anul trecut, actorii s-au adresat şi către Iurie Leancă, dar prim-ministrul a redirecţionat scrisoarea către Ministerul Culturii, care a răspuns că teatrul se află în subordinea primăriei Taraclia şi doar administraţia locală poate soluţiona problema. Rămânând fără orice speranţă, colectivul teatrului a riscat să ceară ajutor de la Renato Usatîi. Politicianul a luat decizia de a susţine teatrul “Smeşen Petik” şi a acordat 100 mii lei pentru gazificarea clădirii.

Liceul din Hânceşti salvat de “optimizare”

Liceul Teoretic “Mihai Lomonosov” din Hânceşti este una dintre multele instituţii de învăţământ care au căzut pradă aşa numitei optimizări a sistemului de învăţământ, implementată de autorităţi.

După ce cazul închiderii liceului cu predare în limba rusă din Hânceşti a fost făcut public prin intermediul mai multor reportaje televizate, despre situaţia instituţiei de învăţământ a aflat toată ţara, inclusiv Renato Usatîi.

Astfel, politicianul şi-a asumat cheltuielile pentru întreţinerea clasei a 10-a, pentru ca elevii vorbitori de limbă rusă să aibă posibilitatea să-şi continue studiile.

Veteranii au un loc aparte

Participanţii la Marele Război pentru Apărarea Patriei sunt o categorie aparte de oameni, cărora Renato Usatîi le oferă ajutor în diferite perioade ale anului, nu doar la sărbători şi aniversări. În acest an, filantropul a acordat suport financiar veteranilor din raioanele Făleşti, Ungheni, Sângerei şi Hânceşti. Politicianul şi-a exprimat recunoştinţa şi faţă de învingătorii asupra fascismului care locuiesc în Găgăuzia. În decembrie, Renato Usatîi a acordat 100 mii de lei şi veteranilor din raionul Rezina.

Salvează vieţi şi dăruieşte speranţă

În Moldova sunt mulţi oameni cărora medicina autohtonă nu le poate oferi tratamentul de care au nevoie. Disperaţi, părinţii se adresează la clinici din străinătate cu şansa de a-şi salva copilul, dar deseori nu sunt în stare să suporte toate cheltuielile de tratament. Un caz asemănător este cel al familiei Gangan din Străşeni. În luna februarie a acestui an, feciorul Daniel, a fost diagnosticat cu o afecţiune complicată şi costisitoare. Părinţii micuţului nu dispun de suma necesară pentru tratament, astfel, Renato Usatîi le-a oferit ajutorul financiar necesar pentru intervenţia chirurgicală, care poate fi efectuată la spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Datorită mărinimiei lui Renato, Anastasia Rusu din Cimişlia, care suferă de o dezvoltare patologică a membrelor, va putea merge la tratament în Italia.

Şi preşedintele Asociaţiei Invalizilor din Străşeni, Jana Vasilieva, are nevoie de o intervenţie chirurgicală costisitoare, iar acum are posibilitatea să meargă în Germania la tratament după ce s-a adresat cu o solicitare de ajutor la Renato Usatîi.

Cu ajutorul financiar oferit de Usatîi, Cătălin Alexandrov de 17 ani, din Răciula, raionul Călăraşi, care suferă de hernie de disc, va putea trece un curs de tratament şi reabilitare la clinica Vechimed.

Veaceslav Ignatenco este un tânăr cu dizabilităţi din Ciadâr-Lunga, care a primit de la Renato Usatîi un ajutor material în valoare de 1000 euro pentru procurarea medicamentelor şi a lemnelor pentru iarnă.

Renato Usatîi i-a oferit un ajutor şi Valentinei Ionaş de 90 ani, din Chişinău, acordându-i 5000 lei pentru medicamentele necesare.

Tânărul filantrop a oferit în acest an ajutoare pentru câteva mii de oameni în valoare de peste 5 milioane de lei. Astfel, Renato Usatîi a salvat vieţile a câteva zeci de oameni, majoritatea dintre care sunt copii. În 2014, Usatîi a oferit ajutoare persoanelor cu dizabilităţi, familiilor social-vulnerabile, bătrânilor, veteranilor, studenţilor, sportivilor şi pur şi simplu celor nevoiaşi. Ajutorul oferit de Renato Usatîi a fost pentru mulţi sportivi, artişti, colective muzicale sau instituţii de învăţământ singura posibilitate de a-şi îndeplini visele şi a-şi realiza planurile de viitor.

“Cu părere de rău, astăzi, nu îi pot ajuta pe toţi cei care au nevoie de un sprijin, dar voi continua să depun eforturi în acest sens. Voi continua politica faptelor bune. Nu pot fi fericit într-o ţară în care sunt atât de mulţi oameni nefericiţi. În timpul întâlnirilor cu oamenii din toate colţurile ţării am văzut foarte mulţi oameni îndureraţi, cărora le-am dat speranţă, poate chiar ultima pentru unii. Sunt gata să-mi dedic toată viaţa pentru a schimba percepţia oamenilor despre politică şi politicieni. În una dintre piesele mele preferate sunt astfel de versuri — «sunt fericit ca nimeni altul, sunt fericit deja 100 de ani, sunt fericit, nu mint şi aşa fericit voi pleca»”, — a declarat Renato Usatîi.

Sursa: ru1.md

Declaraţia Politică a liderului Partidului Politic “PATRIA”, Renato Usatîi Justiţie controlată politic! Curtea de Apel Chişinău a decis: Ţipovici rămâne în arest!