Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPM

Declaraţia specială a Partidului “Patrioţii Moldovei”

|versiune pentru tipar||
PPM / 26 octombrie 2013
Partidul “Patrioţii Moldovei”

În atmosfera care predomină în binecuvântata noastră Moldovă deja al treilea deceniu, se apropie cea mai periculoasă şi, în acelaşi timp, cea mai importantă etapă în istoria ei modernă: etapa de definire a viitorului.

Analiza evenimentelor din ţară permite cu toată responsabilitatea de a declara, că în prezent sa creat o situaţie în care ţara noastră este în pericolul de a pierde suveranitatea naţională, securitatea economică, identitatea naţională şi culturală.

În special, de această situaţie agravată este responsabil guvernul liberal actual. Sa creat o situaţie critică în care puterea în prezent în ţară este uzurpată de mai multe clanuri burgheze. Toate acţiunile lor sînt îndreptate exclusiv la înrobirea populaţiei, la consolidarea ţării cu capitalului mondial, spre distrugerea economiei naţionale şi la privarea oamenilor de identitatea naţională, iar ţara — de suveranitate!

Ţara este într-o criză politică, guvernamentală şi economică permanentă — criză a întregului sistem de guvernare!

În aceste condiţii, există o confruntare permanentă între autorităţi şi opoziţia dezorganizată. Considerăm, că fragmentarea opoziţiei afectează în mod negativ puterea ei de opunere proceselor antistatale.

Declarăm, că forţele patriotice din Moldova apreciază pozitiv acţiunile opoziţiei parlamentare, îndreptate spre demisia guvernului şi iniţierea alegerilor parlamentare anticipate.

În această situaţie, partidul “Patrioţii Moldovei” înaintează iniţiativa şi se adresează cu o de declaraţie politică:

1. Cu scopul unirii eforturilor pentru rezolvarea sarcinilor urgente întru înlăturarea legală de la guvernare a reprezentanţilor puterii actuale imediat, în termen de trei zile, a întemeia Consiliul Coordonator al Opoziţiei (CCA).

Considerăm, că CCA trebuie să fie creată pe bază de paritate, unde vor fi delegaţi până la patru reprezentanţi de la fiecare structură politică de opoziţie.

Propunem, deja la prima reuniune extraordinară a CCA de a elabora un plan unic coordonat de acţiuni şi aprobarea condiţiilor generale de colaborare.

Propunem, ca fiecare structură, care doreşte să intre în CCA, să prezinte proiectul propriu a planului de acţiuni pe viitor.

2. PPM ofera PCRM, în calitate de iniţiator al procesului de consolidare, necondiţionat, să preia iniţiativa şi să convoace prima şedinţă extraordinară a CCA şi să prezideze la ea.

Poporul Moldovei aşteaptă de la noi acţiuni concrete!

Consiliul politic al PPM
Sursa: patriot.md

Patrioţii Moldovei — partidul stataliştilor, partidul poporului moldovenesc multinaţional Declaraţia politică a Partidului “Patrioţii Moldovei”