Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPM

“Patrioţii Moldovei” cer să fie făcut public textul Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană

|versiune pentru tipar||
PPM / 20 noiembrie 2013
Partidul “Patrioţii Moldovei”

La 20 noiembrie anul 2013, partidul politic “Patrioţii Moldovei” a partcipat la mitingul de protest la reprezentanţa Uniunii Europene în Republica Moldova, determinat de acţiunile actualului guvern al Republicii Moldova, îndreptat spre tăinuirea de la populaţia Moldovei a textul Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE, care este planificat spre semnare la sfârşitul lunii noiembrie 2013, în Vilnius.

Participanţii la eveniment au cerut să fie anunţate public condiţiile documentul sus-numit, care sînt ascunse de la cetăţenii Republicii Moldova cu acordul tăcit a reprezentanţilor instituţiilor europene. Potrivit protestatarilor, autorităţile au încălcat drepturile societăţii moldoveneşti, ascunzînd textul documentului, semnarea căruia poate duce la consecinţe ireparabile pentru ţară.

Potrivit lui Mihail Garbuz, liderul Partidului: “să semnezi un document, despre care nu ştie nimic poporul — este o neglijenţă faţă de oameni”.

Ca urmare a acţiunii, a fost primită o declaraţie, în care se subliniază, că situaţia actuală este o încălcare directă a drepturilor constituţionale ale cetăţenilor. Declaraţia menţionează, de asemenea, că mai mult de 70 % din moldoveni se exprimă în favoarea aderării la Uniunea Vamală, altfel spus, pentru vectorul Eurasiatic de dezvoltare a ţării noastre.

Sursa: patriot.md

Declaraţia politică a Partidului “Patrioţii Moldovei” “Patrioţii Moldovei” pentru demisia guvernului antipopular