Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Renato Usatîi: Regimul pregăteşte eliberarea unor autorităţi criminale

|versiune pentru tipar||
PN / 26 februarie 2016
Partidul Nostru

Liderul “Partidului Nostru” a declarat că decizia Curţii Constituţionale privind limitarea termenului de detenţie preventive a fost luată cu scopul de a elibera liderii unei grupări criminale specializată în trafic de droguri

“Aţi mediatizat foarte mult faptul că a fost o decizie a Curţii Constituţionale că oamenii nu mai pot sta în arest preventiv mai mult de 12 luni. Dar nimeni nu cunoaşte pentru ce s-a făcut, cine stă în spatele acestei crime şi vă explic de ce este o crimă în spatele căreia stă actuala guvernare”, a spus Renato Usatîi în timpul unui briefing după întrevederea cu delegaţia Comisiei Europene.

Amintim că pe 23 februarie, Curtea Constituţională a luat decizia potrivit căreia învinuitul sau bănuitul nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni. După cum s-a menţionat în presă, judecătorul Judecătoriei sectorului Botanica, Viorica Puică, s-a adresat Curţii în legătură cu un caz, în care figurează mai multe persoane, termenul de detenţie al cărora au fost de mai multe ori prelungit.

Renato Usatîi a atras atenţia presei asupra rapidităţii cu care a fost luată decizia. “Solicitarea a fost adresată Curţii Constituţionale pe 18 februarie, iar deja pe 23 februarie CC a luat o decizie. Este o informaţie că în acest caz figurează suma de 1,5 milioane de dolari care a fost plătită pentru a rezolva în acest mod problema liderilor grupării criminale, aflaţi astăzi sub arest.

Decizia luată de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, va duce la ceea că vor fi eliberaţi nu doar liderii acestei grupări criminale, implicaţi în comercializarea drogurilor, dar şi multe alte autorităţi criminale care «pe furiş» vor ieşi la libertate”, a declarat liderul “Partidului Nostru”.

“Intenţionez să mă adresez la Procuratura Generală cu solicitarea de a ne explica de ce se ascund după «reforme europene», cînd, de fapt, sarcina era doar de a elibera cîţiva infractori”, a mai spus Usatîi.

Sursa: pnru.md

Declaraţia partidului “Partidul Nostru” în legătură cu ampla campanie mediatică de defăimare şi dezinformare declanşată de guvernare Renato Usatîi: Astăzi a avut loc violarea publică a Constituţiei