Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Usatîi a îndemnat liderii opoziţiei să boicoteze alegerile prezidenţiale

|versiune pentru tipar||
PN / 7 martie 2016
Partidul Nostru

Liderul “Partidului Nostru” consideră că partidele de opoziţie trebuie să meargă în front comun pentru a nu admite alegerea şefului statului

Decizia scandaloasă a Curţii Constituţionale privind anularea reformei constituţionale este o ofensă pentru poporul Moldovei. Opinia a fost exprimată de preşedintele “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în timpul întrevederii cu locuitorii oraşului Cantemir: “Ei practic au scuipat în faţă întregii ţări. Au spus că totul a fost neconstituţional, că timp de 16 ani întreaga ţară a trăit oarecum ilegal”.

Renato Usatîi a vorbit oamenilor din Cantemir adunaţi despre situaţia politică creată în ţară după decizia marionetei CC.

“Ne vom întîlni cu toate forţele politice de opoziţie şi trebuie să ieşim cu o decizie comună. S-ar putea ca noi toţi să boicotăm aceste alegeri, ceea ce va duce la nealegerea preşedintelui. Este o variantă bună. Nu vom alege preşedintele — aceasta va duce la alegeri parlamentare anticipate, — a spus Renato Usatîi. — Cred că nimeni nu are dubii că în cazul alegerilor parlamentare anticipate toate partidele guvernării vor acumula nu mai mult de 20%”.

Liderul “Partidului Nostru” a subliniat că regimul criminal trebuie oprit, deoarece deja de cîteva ori a demonstrat că pentru menţinerea la putere este în stare de orice crimă. Curtea Constituţională în acest sistem, după cum consideră Usatîi, este doar un instrument care va îndeplini orice sarcină pusă în faţa lui. “Cei care protestează în faţa televizorului, voi ce aşteptaţi? Sau doriţi să vă treziţi dimineaţă într-o altă ţară? Veţi deschide ochii, iar vouă vă fac semn din mână — «bine aţi venit în România!». Veţi întreba cum aşa, iar vouă vă vor spune — aşa a decis Curtea Constituţională, că Moldova nu mai există”.

În opinia lui Renato Usatîi, decizia CC este nu o cedare a regimului, dar o capcană cu scopul de a lichida valul de proteste.

“Trebuie să ne întîlnim cu liderii opoziţiei pentru a ne expune părerile şi să ieşim cu o poziţie politică unică. Să nu iasă aşa că unul spune că «poporul a învins», iar altul despre violarea Constituţiei.

Ne aşezăm şi haideţi să ne lămurim de ce ne bucurăm? Reprezentanţii regimului se temeau că vom veni în ziua alegerii preşedintelui şi de-acolo nu va mai ieşi nimeni fără permisiunea noastră. Pentru a evita aceasta, ne-au aruncat un os. Dar de ce să ne amăgim cu asta? A fost o solicitare a PLDM şi PSRM, a avut loc colectarea cu succes a semnăturilor, la care «Partidul Nostru» a ajutat Platformei DA, au adunat sute de mii de semnături. Noi şi aşa putem desfăşura un referendum privind modalitatea de alegere a preşedintelui, fără ajutorul regimului.

Sînt convins că vom duce situaţia pînă la capăt. Şi consider că toate partidele de opoziţie trebuie să iasă în faţa oamenilor, în faţa întregii ţări, şi să spună: oameni buni, noi nu votăm pentru preşedinte, nu-l alegem şi mergem la alegeri parlamentare anticipate. La alegeri luăm 80% şi dăm uitării această putere criminală odată şi pentru totdeauna. Această poziţie o voi susţine. Iar dacă va fi ales preşedintele, ei vor rămîne la guvernare pentru încă doi ani”, a spus Usatîi.

Amintim că decizia Curţii Constituţionale “anulează” varianta în vigoare a Constituţiei în partea alegerii preşedintelui, dar într-un mod inexplicabil lasă în vigoare ridicarea de atunci a plafonului de vîrstă, ceea ce practic îl elimină pe Renato Usatîi, în vîrstă de 37 de ani, de posibiltatea de a-şi înainta candidatura la funcţia de şef al statului. Această decizie deja a trezit indignarea societăţii civile, juriştilor şi politologilor.

Sursa: pnru.md

Renato Usatîi: Astăzi a avut loc violarea publică a Constituţiei “Partidul Nostru” acuză introducerea tehnicii militare ale SUA pe teritoriul Moldovei