Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Activiştii “Partidului Nostru” cer eliberarea imediată a lui Felix Grincu

|versiune pentru tipar||
PN / 6 decembrie 2016
Partidul Nostru

Pe 6 decembrie, la judecătoria Rîşcani activiştii “Partidului Nostru” s-au alăturat protestului în susţinerea activistului formaţiunii Felix Grincu, care a fost arestat ilegal, în baza unui dosar penal fabricat.

Protestul a avut loc pe fundalul şedinţei de judecată, în cadrul căruia a fost examinată contestarea decizie de reluare a dosarului penal împotriva activistului “Partidului Nostru”. Protestatarii au cerut eliberare imediată a colegului, scandînd “Libertate lui Felix Grincu!”. De menţionat faptul că şedinţa de judecată a început cu o întîrziere de mai bine de o oră.

“Este un dezmăţ. Ce doresc aceea şi fac. Scopul este clar şi noi îl înţelegem. Este o persecutare a liderului «Partidului Nostru», a activiştilor formaţiunii pe motive politice, cauzată de faptul că noi suntem unică formaţiune politică, care se opune deschis împotriva regimului de la guvernare”, a declarat Ciubaşenco.

Între timp, examinarea în fond a dosarului contra lui Grincu va avea loc joi. De remarcat este faptul că dosarul a fost trimis în judecată într-un termen foarte scurt. Deşi dosarul penal a fost reluat pe data de 16 noiembrie, deja a doua zi activistul “Partidului Nostru” a fost reţinut — practic răpit în faţa sediului partidului de către procurori.

Astfel, potrivit lui Ciubaşenco, autorităţile în grabă examinează acest dosar: Examinarea cazului în fost va avea loc deja poimîine. Este clar că dosarul e fabricat, că este un dosar politic, deoarece Felix Grincu este unul din cei mai cunoscuţi activişti ai “Partidului Nostru”.

Activistul “Partidului Nostru” Felix Grincu a fost reţinut de către procurori pe data de 17 noiembrie, în cadrul dosarului penal, care anterior a fost de trei ori închis — de către judecătoriile Rîşcani, Centru, iar în 2013 Curtea supremă de justiţie la recunoscut drept nevinovat. Însă acest fapt n-a împiedicat Curtea de apel să anuleze decizia instanţei inferioare, care l-a plasat sub arest la domiciliu pentru 25 de zile, să emită un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Grincu.

Sursa: pnru.md

Sute de protestatari scandează: “Jos Busuioc”, “Puterea e în adevăr” Sute de cetăţeni au cerut, în cadrul Marşului solidarităţii, arestarea lui Plahotniuc