Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

“Partidul Nostru” despre provocările poliţiei: Aceasta este o minciună şi o falsificare ieftină, poliţia s-a transformat în gestapo-ul politic al lui Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PN / 1 august 2017
Partidul Nostru

Conducerea şi activiştii “Partidului Nostru” a negat clevetirile şi falsurile pe care le distribuie şeful Poliţiei al Inspectoratului General de poliţie Alexandru Pînzari. În timpul conferinţei de presă, au publicat dovezi, care au scos în evidenţă minciuna deliberată, cu care operează demnitarii poliţiei, încercând să divizeze şi să discrediteze forţa politică din opoziţie, faţă de regimul criminal.

Reamintim, că şeful Inspectoratului General de Poliţie Alexandru Pînzari a declarat ca bannerele cu injurii faţă de unul dintre liderii de opoziţie al “Platformei DA” au fost instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către activiştii “Partidului Nostru”. Ca unică dovadă, pe site-ul oficial al poliţiei Inspectoratului General de Poliţie, politia.md au fost publicate înregistrările interceptărilor telefonice,deţinute ilegal de către forţele de securitate. Într-o conversaţie privată activistul “Partidului Nostru” Serghei Urecheanu spune un singur cuvânt, şi anume, “act”, pe care Pînzari îl interpretează ca o presupusă dovadă a implicării “Partidului Nostru” la această provocare.

Serghei Urecheanu, la conferinţa de presă organizată de “Partidul Nostru”, a negat aceste afirmaţii: “Vreau să-mi exprim indignarea mea faţă de faptul că, conversaţiile private sunt interceptate de către poliţie, fără deschiderea oricărei proceduri penale. Am vorbit cu o persoană, prietenul meu, care în general, nu ştie ce se întâmplă în partid, el este apolitic.”

Urecheanu a spus că prietenul său, în conversaţia telefonică înregistrată în mod ilegal de poliţie, l-a invitat în week-end la odihnă. Cu toate acestea, potrivit lui Urecheanu, “în contextul conversaţiei, i-am spus că nu am timp, că tovarăşii noştri de partid au fost reţinuţi, 10 zile au fost în detenţie pentru nimic, iar perioada de detenţie expiră sâmbătă seara, pe data de 29, şi noi, ca nişte colegi de partid, trebuie să-i întâmpinăm, pentru a-i susţine, va fi o acţiune de noapte. El nici măcar nu cunoaşte persoanele pe care trebuia să le întâmpinăm.”

Mai mult ca atât, la conferinţa de presă a fost demonstrată înregistrarea distribuţiei on-line a partidului, unde susţinătorii “Partidului Nostru”, invită la acţiunea de noapte, la întâlnirea activiştilor arestaţi ilegal [Serghei Tomşa şi Stanislav Vlasov a fost reţinuţi ilegal de către poliţie în timpul unui protest în faţa Parlamentului din 19 iulie].

Cum a menţionat vice-preşedintele “Partidului Nostru” Dimitri Ciubaşenco, această provocare este un exemplu al modului în care şeful Inspectoratului General de poliţie al ţării încalcă legea în faţa întregii societăţi, cel puţin de două ori.

“În primul rând, interceptează ilegal conversaţiile telefonice private, apoi le publică. Aceasta este o falsificare ieftină, o provocare, ceea ce demonstrează încă o dată modul în care au degradat organele de menţinere a ordinii publice, ce corcitură a devenit poliţia în statul capturat de Plahotniuc”. Poliţia a devenit un “Gestapo politic care persecută adversarii politici ai lui Plahotniuc, iar pe de altă parte acoperă activităţile criminale, inclusiv traficul de droguri.” “Poliţia de vârf — este doar o bandă de huligani, care îl slujeşte cu stupoare pe Plahotniuc” — a spus Ciubaşenco.

El a menţionat, că anume poliţia avea motive pentru organizarea acestei provocări.

“Acest Pînzari, probabil, de asemenea, a studiat la Academia de Poliţie. El ştie că orice infracţiune trebuie să aibă un motiv. Ce motiv ar putea avea activiştii «Partidului Nostru», pe timp de noapte, în centrul Chişinăului, unde e împânzit de camere de supraveghere, să posteze propagandă împotriva partenerilor noştri de proteste din «Platforma DA»? Aceasta este o imbecilitate totală — a spus Ciubaşenco. — Dar poliţia are un motiv. Eu au putut mai întâi să agaţe aceste afişe împotriva lui Năstase, şi apoi să dea vina pe activiştii din «Partidul Nostru», pentru a-i confrunta cu «Platforma DA», şi apoi, posibil, să monteze împotriva lor careva cauze penale.”

“Poliţia de vârf — este doar un lucru ieftin. Nu e poliţie, este o haită de bandiţi” - a spus indignat Ciubaşenco.

Vice-preşedintele “Partidului Nostru” Ilian Caşu a spus că atunci, când poliţia trebuit să organizeze reprimarea activiştilor şi susţinătorilor “Partidului Nostru”, în timpul unei acţiuni de protest din anii precedenţi, când bulevardul Ştefan cel Mare a fost blocat de maşini, structurile de aplicare a legii, instantaneu, au identificat sute de oameni pentru sancţionarea lor cu amenzi. “Dacă Pînzari şi Jizdan ar fi dorit cu adevărat să găsească pe cei care au fost executorii provocării din Piaţa Marii Adunări Naţionale, ar fi făcut-o cu uşurinţă, ei au la dispoziţie toate instrumentele,” — a spus Caşu.

Faptul că conducerea poliţiei, care îl slujeşte pe Plahotniuc indică spre “Partidul Nostru”, arată că regimul mafiot conducător într-un stat capturat a recurs la metodele regimurilor dictatoriale din America Latină, încearcă să ciocnească, să împartă şi să distrugă opoziţia, a spus Caşu.

Ilian Caşu a menţionat că, “Partidul Nostru” solicită, oficial, ca cetăţeanul Alexandru Pînzari să fie eliberat din funcţie şi tras la răspundere pentru clevetire şi încălcări grave a legii. De asemenea “Partidul Nostru” se va adresa, oficial, Procurorului general Eduard Harunjen, solicitând, insistent, de a cerceta faptele interceptării nelegale a convorbirilor telefonice ale activiştilor opoziţiei. “Pînzari a recunoscut, deschis, că, convorbirile membrilor partidelor de opoziţie antiplahotniucistă, se ascultă şi se înregistrează. Aceasta este o crimă foarte gravă”. “Ceea ce fac Jizdan, Pînzari, Cavcaliuc şi alţii, slujindu-l pe Plahotniuc, este o nelegiuire şi anarhie”, — a menţionat Caşu.

Sursa: pnru.md

Libertate! Activiştii “Partidului Nostru” au fost eliberaţi “Partidul Nostru” a înaintat la PG şi IGP o cerere cu solicitarea de a cerceta acţiunile ilegale ale lui Pînzari