Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2006DeclaraţiiMihail Formuzal

Adresarea PSDM către locuitorii UTA Găgăuzia

|versiune pentru tipar| Mihail Formuzal, 23 noiembrie 2006
Stimaţi concetăţeni!

Partidul Social-Democrat din Moldova, membru al Internaţionalei Socialiste, se adresează către Dumneavoastră în ajunul unuia din cele mai importante evenimente pentru autonomia Găgăuză şi pentru locuitorii ei. Pe data de 3 decembrie, Dumneavoastră veţi alege nu numai Guvernatorul Găgăuziei, dar şi calea pe care va merge Autonomia în viitor. De alegea Dumneavoastră depinde dacă se va păstra cursul promovat prin metode autoritare de către actualul Başcan, susţinut de puterea centrală. Cursul orientat în realitate spre stagnare economică, degradare a sferei sociale şi sărăcirea populaţiei. Sau, Autonomia va merge pe o altă cale — una corectă, care are drept scop prosperarea economică, redresarea socială, administrarea democratică a problemelor regiunii, ţinând cont de opinia majorităţii locuitorilor.

Alegerea Dumneavoastră va fi totodată şi aprecierea politicii promovate de către actuala putere, condusă de PCRM, care a adus ţara la o criză social-economică de proporţii. În rezultatul acestei politici iresponsabile au fost înrăutăţite relaţiile cu ţările vecine şi practic au fost pierdute acele relaţii cu Federaţia Rusă, care permiteau Moldovei să se dezvolte economic şi să rezolve problema reintegrării teritoriale a ţării.

Reieşind din analiza obiectivă a platformelor electorale şi a poziţiei tuturor candidaţilor participanţi la alegerile Başcanului Găgăuziei, PSDM consideră candidatura actualului primar al or. Ceadîr Lunga, Mihail Formuzal, care posedă calităţile şi experienţa necesare pentru soluţionarea problemelor acumulate, drept cea mai potrivită pentru această funcţie. PSDM exprimă susţinerea politică a d-lui M.Formuzal şi vă îndeamnă să-l susţineţi la 3 decembrie.

PSDM va respecta alegerea poporului găgăuz şi declară ataşamentul pentru un dialog deschis între puterea centrală şi autorităţile UTA Găgăuzia în scopul îmbunătăţiri nivelului de trai, apărării drepturilor fundamentale şi respectarea poziţiei şi opiniei cetăţenilor.

PSDM se adresează puterii cu un apel să asigure condiţii corecte şi echitabile pentru exprimarea libera a alegerii cetăţenilor, locuitori ai UTA Găgăuzia, cu respectarea tuturor principiilor democratice, în conformitate cu legislaţia electorală şi standardele internaţionale.