Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiIrina Vlah

Declaraţie despre încălcarea legislaţiei

|versiune pentru tipar| Irina Vlah, 22 noiembrie 2010

Irina Vlah, candidatul la funcţia de Başcan din partea PCRM, s-a adresat Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei cu o declaraţie privind încălcarea legislaţiei comise de un alt concurent electoral, actualul Başcan Mihail Formuzal. Astăzi, declaraţia a fost înregistrată oficial la CEC a Găgăuziei.

Irina Vlah a atenţionat comisia asupra cazurilor de încălcare a legislaţiei electorale admise de către concurentul său în alegeri, Başcanul Mihail Formuzal, “încălcări care pun la îndoială caracterul democratic al campaniei electorale”, menţionează în declaraţia sa Irina Vlah, indicând totodată că “Formuzal admite sistematic încălcări ale legislaţiei ce reglementează procesul de agitaţie”.

“Abuzând de funcţia deţinută actualul Başcan le-a interzis conducătorilor instituţiilor publice şi bugetare să ofere altor concurenţi electorali încăperi pentru organizarea de întâlniri electorale cu colectivele acestor entităţi. Astfel de încălcări au avut loc, în particular, la grădiniţa de copii nr. 1 din oraşul Vulcăneşti, Inspectoratul fiscal din oraşul Ceadâr-Lunga, căminele Universităţii de Stat din Comrat”, se spune în declaraţie.

Candidatul la funcţia de Başcan a mai informat CEC despre cazul de utilizare a resursei administrative. Astfel, conducerea Direcţiei generale sănătate a Găgăuzie a expediat angajaţilor instituţiilor medicale scrisori cu apelul de a vota în scrutin pentru Formuzal.

“Solicităm Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei să tragă acest candidat la răspundere pentru încălcarea sistematică a legislaţiei ce reglementează procesul de agitaţie”, se spune la finalul declaraţiei.

Serviciul de presă al candidatului la funcţia de Başcan