Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiIrina Vlah

Irina Vlah a venit cu noi soluţii anticorupţie

|versiune pentru tipar| Irina Vlah, 3 decembrie 2010

Corupţia în Găgăuzia poate fi eradicată doar prin intensificarea controlului din partea publicului. Iată de ce echipa candidatului la funcţia de Başcan din partea PCRM, Irina Vlah, garantează că în autonomie va activa o comisie publică fiind asigurată totodată transparenţa maximă a procesului decizional. O astfel de declaraţie Irina Vlah a făcut în cadrul dezbaterilor electorale radio care au avut loc la postul GRT.

“Prin coordonare cu Adunarea Populară va fi desemnat un membru al Comitetului Executiv al Găgăuziei responsabil pentru expertiza anticorupţională a tuturor actelor”, a accentuat candidatul la funcţia de Başcan.

Irina Vlah a dat asigurări că vor fi traşi la răspundere toţi factorii decizional din cadrul puterii executive ai căror subalterni sau chiar ei personal au fost implicaţi în scheme corupţionale.

“În acest context voi menţiona că şi pe numele actualului Başcan, dl Formuzal, există 2 hotărâri definitive ale instanţelor de judecată pe cauze intentate pentru fraude economice”, a spus Irina Vlah, afirmând totodată “că nici şeful puterii executive nu este un cetăţean care respectă legea”.

www.gagauzinfo.md