Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiMihail Formuzal

Apelul preşedintelui Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu către alegătorii din Găgăuzia

|versiune pentru tipar| Mihail Formuzal, 21 decembrie 2010

Stimaţi prieteni!

La 26 decembrie, urmează să faceţi un pas responsabil: să decideţi cine va sta la cârma Găgăuziei pe parcursul următorilor 4 ani. Astăzi, fiecare dintre voi trebuie să realizeze foarte clar că în spatele deciziei se află soarta autonomiei găgăuze, dezvoltare ei de mai departe.

Partidului Democrat din Moldova, actualmente, este acea forţă care va ocupa locul-cheie în structura viitorului Guvern. Iată de ce eu ca şi preşedinte al PDM nu pot rămâne indiferent faţă de ceea cum va fi Găgăuzia după 26 decembrie. Pentru mine, la fel ca şi pentru oricare om de stat responsabil, este extrem de important ca la conducerea Găgăuziei să se afle forţe constructive şi responsabile.

Urmărind prestaţia lui Mihail Formuzal în funcţia de Başcan al Găgăuzei, apreciindu-i munca şi faptele, observ o activitate constructivă şi edificatoare.

Partidului Democrat din Moldova reprezintă forţa politică care stăruie consecvent asupra dezvoltării relaţiilor strategice cu Rusia. PDM este unicul partid din Moldova care a încheiat un Acord de cooperare cu forţa de guvernare din Rusia, Partidul “Edinaia Rossia”, în frunte cu Vladimir Putin. Astfel că pentru PDM este deosebit de important ca Formuzal să reuşească stabilirea unor relaţii regionale cu regiunile din mai multe ţări, în primul rând cu cele din Federaţia Rusă. În afară de aceasta, respectivele relaţii urmează nu doar să fie utile pentru poporul Găgăuziei materializându-se în proiecte sociale de amploare, dar, totodată, să devină un factor stabilizator deloc neglijabil pentru relaţiile moldo-ruse marcate şi afectate pe parcursul ultimilor ani de mai multe provocări şi încercări. Este relevant că conducerea supremă a statului rus l-a apreciat pe actualul şef al Găgăuziei cu o distincţie atât de înaltă — Diploma de Onoare a Preşedintelui FR.

Stimaţi alegători! Ţin să Vă urez o opţiune responsabilă şi chibzuită. În opinia Partidului Democrat dezvoltarea Găgăuziei, sporirea nivelului de bunăstare a populaţiei din regiune şi consolidarea parteneriatului strategic al autonomiei cu Rusia sunt legate de numele lui Mihail Formuzal. Sunt sigur că poporul din Găgăuzia care dintotdeauna se distingea prin perspicacitate, înţelepciune şi sentimente cordiale faţă de Rusia va face alegerea corectă. Am încredere în Dvs. şi în victoria Găgăuziei!

Cu respect,

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova
Marian Lupu