Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010DeclaraţiiMihail Formuzal

Adresarea Guvernatorului autonomiei Mihail Formuzal către locuitorii din Găgăuzia

|versiune pentru tipar| Mihail Formuzal, 27 decembrie 2010

Stimaţi locuitori ai Găgăuziei!

Vă exprim sincere mulţumiri pentru susţinerea acordată mie şi echipei mele în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de Başcan al Găgăuziei. Echipa noastră, prima din istoria autonomiei, a fost realeasă pentru cel de-al doilea mandat. Acesta-i un indicator al nivelului înalt de încredere cu care am fost creditaţi şi a susţinerii din partea locuitorilor autonomiei. În următorii patru ani noi neapărat vom justifica încrederea acordată de Dvs. şi vom depune toate eforturile pentru ca Găgăuzia să se dezvolte dinamic şi în continuare, iar în regiune să se menţină stabilitatea. Vom reuşi să atragem resurse pentru soluţionarea problemelor sociale şi pentru sporirea nivelului de trai atât a populaţiei din autonomie, cât şi a regiunii în general. Soluţionarea problemelor concrete a locuitorilor din Găgăuzia a fost şi va rămâne o prioritate în activitatea noastră.

Ţin să menţionez că echipa noastră îşi va continua eforturile pentru a perpetua unitatea între locuitorii din autonomie. Scrutinul care s-a consumat nu va deveni un punct de referinţă pentru dezbinarea între cetăţenii care în alegeri au susţinut părţi diferite. Dimpotrivă, echipa noastră va păstra spiritul de unitate pentru care locuitorii din autonomia găgăuză au fost renumiţi dintotdeauna. Noi intenţionăm să ne întâlnim cu reprezentanţii concurenţilor şi să discutăm eventualii paşi concreţi pentru dezvoltarea Găgăuziei.

Dragi prieteni! Împreună am reuşit să încheiem cu demnitate alegerile Başcanului chiar în ajunul sărbătorilor de iarnă. Ţin să Vă felicit cu ocazia Revelionului şi al Naşterii Domnului! Vă urez toate şi bune şi frumoase!

Guvernatorul (Başcanul) Găgăuziei (Gagauz Yeri)
Mihail Formuzal